כוונת – קידום אתרים https://kavenet.co.il/ קידום אתרים אורגני, קידום SEO Tue, 30 Jan 2024 09:58:11 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://kavenet.co.il/wp-content/uploads/2020/10/cropped-אייקון-32x32.png כוונת – קידום אתרים https://kavenet.co.il/ 32 32 מה זה קניית קישורים ולמה זה טוב בקידום אתרים? https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%91%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90/ https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%91%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90/#respond Sun, 14 Jan 2024 23:10:42 +0000 https://kavenet.co.il/?p=3041 מה זה קישורים חיצוניים? למה זה חשוב? איך משיגים קישורים? כמה עולה? לא פעם שמעתם על קניית קישורים, יש הרבה מידע על הנושא ובמאמר הזה ניתן קצת תשובות על קישורים, איך קונים אותם ואיך לבחור את הקישורים לאתר שלנו. קצת רקע קליל על איך עובד האלגוריתם של  גוגל גוגל הוא מנוע חיפוש, כלומר בכל יום […]

הפוסט מה זה קניית קישורים ולמה זה טוב בקידום אתרים? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>

מה זה קישורים חיצוניים? למה זה חשוב? איך משיגים קישורים? כמה עולה? לא פעם שמעתם על קניית קישורים, יש הרבה מידע על הנושא ובמאמר הזה ניתן קצת תשובות על קישורים, איך קונים אותם ואיך לבחור את הקישורים לאתר שלנו.

קצת רקע קליל על איך עובד האלגוריתם של  גוגל

גוגל הוא מנוע חיפוש, כלומר בכל יום מיליארדי שאילתות נשאלות בגוגל, והוא מנסה לספק לגולש את התשובה הרלוונטית ביותר. הדרך שלו למצוא את התוכן האיכותי הוא באמצעות סריקת האינטרנט ודירוג התוכן שהוא מוצא.
תדמיינו את גוגל כמו גולש מהיר במיוחד שמשוטט באינטרנט, קורא אתרים, מסיים לקרוא עמוד וממשיך לעמוד הבא וכך הוא סורק בכל יום מיליארדי דפים.
גם דפים שהוא כבר סרק הוא יחזור לסרוק אותם שוב ושוב למקרה שהם ישתנו, נמחקו או לא רלוונטים. לכן חשוב מאוד לעדכן תכנים באתר כמה שיותר.
באמצעות אותה סריקה גוגל לוחץ על כל עמוד באתר שלכם. כלומר, הוא יעבור גם לעמודים פנימיים בתוך האתר שלכם, וגם יעבור לאתרים חיצוניים שקישרתם אליהם. כך עובדת הסריקה של גוגל.

קישורים חיצוניים
קישורים חיצוניים

אז מה זה קישור חיצוני

קישור חיצוני הוא קישור שאתר מסויים קישר לאתר אחר, למשל הקישור הזה מוביל ליצירת קשר איתי בוואצאפ, כלומר הוא מקשר לאתר של וואצאפ. לאומת הקישור הזה שהוא קישור פנימי שמוביל לעמוד צור קשר אצלי באתר. 

כל קישור בכל אתר שמוביל לאתר אחר הוא קישור חיצוני. קרדיט שיש לבוני אתרים בתחתית האתר הוא קישור חיצוני, כפתור לאינסטגרם ולפייסבוק הם קישורים חיצוניים, כפתור לניווט בוייז הוא קישור חיצוני. הבנתם את הרעיון.

למה זה מעניין אותנו מה זה קישורים חיצוניים?

גוגל כמו שאמרנו מעוניינים לספק לגולש את התוצאה הרלוונטית ביותר, אז כן הם סורקים את האינטרנט ומחפשים תוכן. נניח וגוגל מצא אתר עם תוכן איכותי, איך הוא יכול לדעת אם אפשר לסמוך על בעלי האתר? איך הוא יודע אם באמת מדובר באתר איכותי? 

כאן נכנסים לתמונה הקישורים

אתרי חדשות, בדרך כלל מספקים ים של תוכן איכותי ולכן גוגל סורק אותם בתכיפות ויודע לסמוך על המידע שלהם, אבל מה הוא יעשה עם אתרים קטנים יותר שלא מעלים 100 מאמרים ביום?
בעולם האמיתי כשאתם רוצים לברר על בן אדם, מה שתעשו זה תפנו לחברים, אם יש חבר שאתם סומכים עליו שנותן עליו המלצה חמה, זה יגרום לכם לסמוך עליו. אם יש כמה חברים שממליצים עליו, אם יש ביקורות חיוביות ברשתות חברתיו, הדירוג עולה.

גם גוגל מדרג אתרים על סמך המלצות

כשאתר מקבל קישור מאתר אחר, גוגל רואה את הקישור וחושב: "אם אתר פלוני שאותו אני מכיר וסומך עליו, ממליץ על אתר אלמוני, כנראה שגם אני יכול לסמוך על אלמוני" ואם יש חמישה אתרים שממליצים עליו? ואם יש עשרה? או אלף אתרים? ככל שיש יותר אתרים שממליצים על האתר שלכם, גוגל יסמוך עליו יותר.
במשך שנים גוגל מנסה להתנער מדירוג על פי קישורים, אבל נכון לתאריך כתיבת המאמר, עדיין קישורים הם הדרך האיכותית והמהירה ביותר לקידום אתרים. (כל עוד גם התוכן הוא איכותי, אם התוכן הוא פח חבל על המאמץ)

אז כמה שיותר קישורים מכל אתר שנצליח להשיג?

שוב גם פה תקבילו את זה לעולם האמיתי. אם קיבלתם המלצה עסקית מבן אדם מפוקפק אתם תסמכו על ההמלצה? אם נהג המונית שלכם נותן לכם עצות ברפואה, כמה משקל תתנו לעצה? אותו דבר באיטרנט. ההמלצה צריכה להיות רלוונטית ואיכותית.

קידום אתרים
קידום אתרים

על סמך מה נקבע איכות הקישור?

יש כמה גורמים שגורמים לקישור להיות חזק או חלש.

  • איכות האתר – הדבר הראשון הוא כמה האתר שמקשר הוא חזק ואיכותי. לא דומה קישור מ – Ynet שהוא האתר החזק בישראל, לקישור מאתר קיקיוני שנפתח לפני כמה ימים. אם ווינט בחרו לקשר לאתר כל שהוא, גוגל מבין שכנראה מדובר באתר איכותי.
  • רלוונטיות האתר – המעלה של ווינט היא גם החסרון שלו. אם אתם מקדמים אתר בתחום הרפואה ותקבלו קישור מהאתר של אסותא, חשיבותו עולה עשרת מונים על קישור מווינט, כי כאן זה כבר שאלה של רלוונטיות. גוגל יודע שווינט הוא אתר חדשות נחשב, אבל אסותא כנראה מבינים ברפואה קצת יותר ולכן, קישור לאתר רפואי מאסותא, יהיה המלצה חזקה בהרבה מאתר חדשות שמתעסק בכל נושא.
  • אנקור הקישור – הביטוי שממנו יוצא הקישור. למשל יש אנקור נקי כמו למשל הקישור הזה https://kavenet.co.il/ ויש אנקור עם ביטוי כמו למשל הקישור הזה קידום אתרים במקרה הזה האנקור הוא כמובן קידום אתרים.
  • חוזק האתר – חוזק האתר קצת נושק לאיכות האתר כי אלו פרמטרים שבדרך כלל יעבדו יחד ועדיין. אתר איכותי שמקשר בכמויות לכל דורש, מאבד קצת מחוזקו, לאומת אתר שכמעט לא מקשר לשום מקום, ואם הוא כבר קישר גוגל סומך עליו. חוזק האתר יקבע גם על סמך האתרים שקישרו אליו, וגם על סמך האתרים שהוא מקשר אליהם. אם גוגל מזהה שהאתר מקשר לכמה אתרים מפוקפקים, ההמלצה שלו כבר לא תיהיה כל כך איכותית. ולכן אנו ממליצים תמיד ללקוחותינו, לא לפחד לקשר לאתרים איכותיים רלוונטים.
  • מיקום הקישור באתר – בתוך האתר עצמו יש היררכיה די ברורה של הקישורים הנחשבים והפחות נחשבים. הדבר רלוונטי מאוד לבניית היררכיה פנימית נכונה לאתר שעליה נכתוב בהמשך מאמר נפרד. כל עמוד נחשב לקישור בפני עצמו כלומר, קישור שנמצא בתפריט של האתר, ולאתר יש 300 עמודים, כלומר יש 300 קישורים כאלו. ולכן אם יש לכם קישור מההדר של האתר (אם אתם לא יודעים מה זה "הדר" פשוט קפצו למילון קידום אתרים שלי) זה יהיה קישור כפול עמודי האתר. בנוסף לקישור בהדר יש סמכות גדולה מסתם קישור. קישורי "פוטר" גם הם חוזרים בכל דפי האתר, למרות שהם נחשבים פחות. משם זה עובר לכמה עמוק באתר נמצא הקישור, כלומר כמה לחיצות מדף הבית נדרשות עד שנגיע לקישור. ככל שיש פחות לחיצות, הקישור נחשב יותר. (הרחבה על הנושא במאמר היררכיה נכונה לSEO)
  • "טבעיות הקישור" – כמו שאמרנו גוגל מעוניינים להפחית שימוש בקישורים כי זאת טכניקה שניתן לרמות בה. פשוט קונים קישורים ולא צריך להתאמץ. ולכן גוגל עושים מאמצים לזהות האם מדובר בקישור "טבעי" שאותו בעל האתר קישר כי באמת מדובר בתוכן רלוונטי או שמדובר בקישור קנוי, שרשמית עלול אפילו לגרום לענישה. לא צריך להיבהל כי למעט מקרים קיצוניים, רכישת קישור לא גורמת לענישה. אבל כן ככל שהקישור יהיה טבעי יותר, ההפקט יגדל.
  • קישורי follow / Nofollow – כשאתר מוסיף לקישור Nofollow הוא בעצם אומר לגוגל: "הנה אתר רלוונטי למה שדיברתי עליו, אבל אני לא ממליץ עליו. אל תסמוך על המילה שלי, תבדוק לבד" לקישור כזה עדיין יש משמעות, אבל הרבה פחות מקישור רגיל. אתרים יוסיפו Nofollow במקרה של קישור לאתר מפוקפק או אתרים כמו רשתות חברתיות שלא יכולות לבדוק כל קישור שיוצא מהם.
קישורים לאתר
קישורים לאתר

איך משיגים קישורים חיצוניים?

כל מקדם אתרים יספר לכם על אינספור דרכים להשיג קישור חיצוני. חיפוש של הביטוי "מאה דרכים להשיג קישור חיצוני" יספקו לכם מדריכים שכוללים אין ספור דרכים אבל אני יסכם לכם את כל הדרכים מהקל לכבד. 

בדרך כלל ככל שהדרך היא קשה יותר, התוצאה שהקישור ישיג תהיה איכותית יותר.

  1. מאה קישורים בדולר מהודים – קניית קישורים בכמויות מחוות אתרים היא דרך מהירה מאוד להגיע לענישה של גוגל ולהימחק לחלוטין מהתוצאות. מאוד לא מומלץ
  2. הרשמה לאתרים חינמיים ואינדקסים – פעם זאת הייתה אחת הדרכים הנפוצות להשגת קישורים, לאט לאט גוגל נעשו חכמים יותר והאלגוריתם למד לזהות קישור פח. אז עדיין בישראל יש קצת אינדקסים נחשבים שעדיין עשויים להועיל בעיקר אינדקסים נישתיים כמו צימרים, או אתרי רפואה. אבל ברוב התחומים אינדקסים כבר לא יועילו במיוחד.

    מפה אנחנו כבר מדברים על שיטות לגיטימיות שכל מקדם אתרים משתמש בהם לקידום אתרי לקוחותיו.
  3. הקמת חוות קישורים פרטיות – מקדמי אתרים רבים מקימים לעצמם בלוגים רבים שמהם מקשרים לאתרי לקוחות. אם מושקע בבלוג תוכן איכותי ואפילו מקדמים אותו תקופה לפני שמתחילים להוציא ממנו קישורים, זה אפילו עשוי לעבוד. אם מהכתבה הראשונה כולו קישורים… עדיף כבר לחזור לסעיף 2.
  4. פרופילים שונים ברשתות חברתיות – כן, גם קישור מהפרופיל של החברה בפייסבוק יחשב לקישור. אמנם כנראה מדובר בקישור Nofollow ועדיין כל קישור כזה מוסיף ולכן פייסבוק, אינסטגרם, וויז, גוגל מפס, יוטיוב, ספוטיפיי ועוד. כל קישור כזה יש לו משמעות.
  5. קניית קישורים – כן כן, בסוד בסוד, למרות שגוגל לא מרשים, קיימת תעשיית ענק של קניית קישורים עם מחירונים מסודרים וחבילות ומבצעים. רשמית אסור לעשות את זה, אבל כל עוד זה פרמטר מרכזי בקידום אתרים, זאת הדרך הכי משתלמת להשיג קישורים. המחיר כמובן משתנה לפי איכות הקישור וכל ספק יתמחר אחרת אבל בגדול אלו טווחי המחירים.

    0 – 100 ₪ – קישורים מבלוגים וחוות קישורים ברמה ירודה שבהם כל אתר מוציא כמויות של קישורים שאפילו לא הושקע בעיצוב נורמלי לאתר
    100 – 200 ₪ – במחיר הזה תוכלו למצוא החל מבלוגים פשוטים בשלל נושאים ועד לבלוגים נישתיים שכבר רלוונטים ויכולים להביא תועלת רבה למותג. עדיין מדובר בחוות קישורים וכל אתר כזה מוציא עשרות קישורים לכל דורש.
    200 – 400 ₪ – במחיר הזה כבר תוכלו למצוא בלוגים נישתיים ומקומונים עם אלפי גולשים בחודש וקישור מהם כבר בהחלט נחשב לקישור איכותי.
    400 – 700 ₪ – כאן כבר מדובר באתרי חדשות קטנים, אתרי נישה איכותיים ועוד אתרים איכותיים. כל קישור כזה מועיל ותורם משמעותית לקידום האתר.
    700 – 1500 ₪ – אתרי חדשות בינוניים, אתרי נישה מכובדים עם עשרות אלפי גולשים לחודש. השקעה באתרי נישה אלו יכולים לתת בוסט מכובד לאתר.
    1500 – 7000 ₪ – טווח המחיר הזה רחב כי הוא כולל החל מאתרי חדשות גדולים עד אתרי ענק עם עשרות ומאות אלפי גולשים בחודש. אתרי נישה מפלצתיים כמו למטייל, בניין ודיור ועוד.
    7000 ₪ וצפונה – מעבר לטווח המחיר הזה כבר מדובר על 2-3 אתרים בישראל עם עשרות מיליוני גולשים בחודש. ברשימה המצומצמת הזאת נמצאים ווינט, פורבס ואולי עוד איזה אתר או שניים. ספק אם המחיר מצדיק את התוצאה, אולי רק לאתרים באמת גדולים וחזקים.

    חוזרים לדרכים נוספות להשגת קישורים.
  6. קישור מויקיפדיה – הדרך הזאת קיבלה סעיף בפני עצמה כי היא חשובה וראויה למחשבה. אם יש לכם דרך להשיג מויקיפדיה קישור, כדאי להקדיש לכך מחשבה, ויקיפדיה הוא אתר חזק במיוחד וקישור ממנו שווה מאמץ מיוחד.
  7. החלפת קישורים – שיתוף פעולה עם בעלי אתרים או מקדמים אחרים שבהם אני מקשר לאתרים שלהם והם מקשרים לאתרים שלי. בדרך כלל זה יהיה החלפה מעגלית כלומר, אני יקשר מאתר A לאתר B בתמורה אתר B יקשר לאתר C שלי. אחרת זה לא יהיה "טבעי".
    החלפת קישורים היא דרך בריאה וטובה להשגת קישורים, לקישורים האלו יש הרבה כח כי האתרים המקשרים לא קישרו כבר למיליון אתרים. רק מה, זאת דרך קשה ומייגעת ומעט מקדמי אתרים יקדישו את המאמץ הדרוש להחלפות.
  8. שת"פ – שיתוף פעולה עם מישהו למשל, אני מפיק אירועים, אני מגיע להתארח אצל בלוגרית מזון ומספר על הפקה מעניינת שעשינו, היא מקבלת תוכן, אני מקבל קישור לאתר. מצריך עבודה אבל משתלם.
  9. תוכן פשוט מטורף – אם תצליחו לייצר תוכן מרתק, אתם תזכו לקישורים בצורה טבעית. אנשים ישמחו לקשר לאתר שלכם, לספר עליכם ולשתף. אבל הדרך הזאת קשה מאוד. ווינט לא צריכים לקנות קישורים כי כולם משתפים את התוכן שלהם. את התוכן הזה, גם אם הגעתם עד לפה לא תטרחו לשתף… אני טועה? אבל אם הצלחתם, האתר שלהם יטוס מהר מאוד למעלה.
קידום אתר
קידום אתר

מה השיטות שאני משיג בהם קישורים ללקוחותי?

אז בגדול אפשר לומר שאני משתמש בסעיפים 4 – 9 אמנם יש לי גם אתרים משלי שאני מקדם ואפילו מוציא משם מידי פעם קישורים ללקוחותי, אבל זה רחוק מלהיות שיטת עבודה קבועה שלי. חלק מהקישורים שלי הם מספקי קישורים. זה מאפשר לי את החירות לבחור מתוך מגוון אינסופי של אתרים. בתוך הרכישות אני בוחר רק את האתרים האיכותיים ביותר והרלוונטים ביותר עבור כל לקוח.
חלק נוסף יהיה בשיתופי פעולה רבים עם מקדמים נוספים וכך הלקוח מקבל קישורים איכותיים במיוחד שלא ניתן לקנות מהם קישור בכמה שקלים.
כאן תוכלו לראות דוגמה לקישור מויקיפדיה.

החוכמה היא ללכת על כמה שיותר מגוון, כמה שיותר טבעי, ומה שיותר נישתי. 

לסיכום קניית קישורים, מה אנחנו יודעים עליהם?

קישורים הם אמצעי יעיל מאוד לקידום אתרים, עלינו להשתמש בהם בגיוון, בחכמה ובזהירות, להיות הגיוניים ולקשר כשהגיוני לקשר בצורה טבעית. לא להשתגע בכמות ולא להיבהל לקשר לאחרים.

רוצים לדעת מה מצב הקישורים החיצוניים של האתר שלכם? תשאירו פה כמה פרטים ונשלח לכם דוח מסודר על מצב הקישורים באתר באתר.

הפוסט מה זה קניית קישורים ולמה זה טוב בקידום אתרים? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a7%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%91%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90/feed/ 0
איך מתמחרים פרויקט קידום אתרים? https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9e%d7%aa%d7%9e%d7%97%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%a7%d7%98-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d/ https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9e%d7%aa%d7%9e%d7%97%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%a7%d7%98-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d/#respond Tue, 12 Dec 2023 06:21:12 +0000 https://kavenet.co.il/?p=3035 כמה אמור לעלות קידום אתרים? לפי מה נקבע מחיר של קידום אורגני? אלו שאלות שכל מקדם אתרים נשאל בקביעות. התשובה היא חד-משמעית ולא חד-משמעית גם יחד. לדוגמה: אם תכנסו לחנות בגדים ותשאלו "כמה עולים מכנסיים", הדבר הראשון שהמוכר ישאל אתכם יהיה "איזה מכנסיים"? קידום אתרים הוא עסק נזיל מאוד. מי שמחפש קידום למוצר ספציפי ונישתי […]

הפוסט איך מתמחרים פרויקט קידום אתרים? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
כמה אמור לעלות קידום אתרים? לפי מה נקבע מחיר של קידום אורגני? אלו שאלות שכל מקדם אתרים נשאל בקביעות. התשובה היא חד-משמעית ולא חד-משמעית גם יחד. לדוגמה: אם תכנסו לחנות בגדים ותשאלו "כמה עולים מכנסיים", הדבר הראשון שהמוכר ישאל אתכם יהיה "איזה מכנסיים"?

קידום אתרים הוא עסק נזיל מאוד. מי שמחפש קידום למוצר ספציפי ונישתי מאוד, כמו 'כסאות חליבה לרפתנים', יזדקק למענה שונה לחלוטין ממי שמנסה לקדם אתר להשכרת רכב או לעיצוב פנים. בדומה לכך, נבנה פרויקט קידום אתרים שונה לחלוטין עבור אתר של חנות וירטואלית ועבור אתר תדמית ולכן יהיה קשה מאוד לקבוע מחירון קידום אתרים, אבל ננסה לעשות קצת סדר.

אז במה תלויה הצעת המחיר לפרויקט קידום אתרים שאני והצוות שלי נבנה לכם? על זה נפרט במאמר שלפניכם:

אז איך קובעים את המחיר הנכון לפרויקט קידום אתרים

קידום אתרים הוא היבט חשוב בשיווק דיגיטלי, מכיוון שהוא עוזר לשפר את הנראות של האתר במנועי חיפוש כמו גוגל, מה שיכול להוביל ליותר תנועה, ליותר לידים ובסופו של דבר ליותר הכנסות. בנוסף, קידום אורגני הוא אחד האפיקים הרווחיים ביותר בטווח הארוך.

העלות של פרויקט קידום אתרים יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים, ובמאמר זה תלמד כיצד מקדם האתרים מתמחר את פרויקט ה-SEO שלך, כדי להבטיח שתקבל החזר טוב על ההשקעה שלך.

חשוב להבין שקידום אתרים הוא בדרך כלל לא חד פעמי – זה תהליך מתמשך, וכדי להשיג ולתחזק דירוג טוב במנועי החיפוש, עליך לבצע אופטימיזציה מתמדת של האתר שלך והתוכן שלו. המשמעות היא שעלות פרויקט קידום אתרים תכלול בדרך כלל גם הוצאות חד פעמיות וגם הוצאות שוטפות.

בשלב הראשון, מקדם אתרים איכותי יעבור על האתר שלך, יהפוך בו כל אבן ויחקור את התחום שבו אתה מתחרה. לאחר שיסיים, הוא יגבש עבורך הצעת מחיר.

הצעת המחיר תקבע לפי גובה ההשקעה שתדרש על מנת להביא את האתר לתוצאות המבוקשות בחיפוש.

מה הגורמים המרכזיים שמשפיעים על מחיר של קידום אתרים?

1. רמת התחרותיות בענף

ככל שהענף יהיה תחרותי יותר, כך יהיה קשה יותר להשיג תוצאות טובות בדירוג מנועי החיפוש, ועבודת הקידום תצטרך להיות מסיבית ואיכותית יותר כדי להגיע לתוצאות הרצויות. רמת התחרות היא זו שתקבע ותייקר את עלות הפרויקט, מכיוון שנצטרך להשקיע יותר זמן ומשאבים בתוכן, בקישורים ובעבודה על האתר.

ככל שהאתר שתרצה לקדם יעסוק בתחום ספציפי ונישתי יותר, יהיה יותר קל וזול לגרום לקידומו בצורה מהירה, יעילה וזולה. אם תרצו לקדם עסק של ניקוי בניינים רבי קומות בקדימה-צורן תוכלו להגיע למקום הראשון במהירות גבוהה יחסית ובעלות זולה, אבל אם תרצו לקדם עסק בתחום תחרותי מאוד, כמו עסק של צימרים, או של עורך דין באיזור המרכז – המחיר יהיה גבוה משמעותית ומשך הזמן לעלייה עקבית בדירוג תוצאות החיפוש של גוגל יתארך בהתאם.

איך נקבעת רמת התחרות?

רמת התחרות נקבעת לפי כמות האתרים וכמות המשאבים שהם משקיעים בקידום אתרים, והאמת היא שגם למקדם אתרים ותיק יקח זמן לקבוע מהי רמת התחרות בתחום שהוא לא קידם מעולם. עם זאת, ישנן כמה בדיקות בסיסיות ומהירות שיכולות לתת לכם מושג כללי לגבי רמת התחרות בענף:

  1. כמה אתרים מופעים על הביטוי? חפש בגוגל את הביטוי שאותו אתה רוצה לקדם, ותראה כמה תוצאות מדויקות יש עליו. ככל שיהיו פחות תוצאות מדויקות, התחום שלך תחרותי פחות. למשל: חיפוש בגוגל של הביטוי "ניקוי בניינים רבי קומות בקדימה-צורן" לא יביא אפילו תוצאה מדויקת אחת, אלא רק כמה תוצאות קרובות.

לעומת זאת, הביטוי "צימרים בצפון" יביא לכם מאות ואלפי תוצאות, כשהתוצאות הראשונות יהיו שייכות בעיקר לאתרי אינדקס מוכרים וחזקים מאוד בתחום הצימרים, וכמובן – מגוון פרסומות ממומנות, מה שמלמד שמדובר בתחום תחרותי ועמוס מאוד.

עם זאת, יש תחומים שבהם יש מעט מתחרים, אבל כיוון שההכנסות בתחומים האלו גדולות – המתחרים משקיעים הרבה מאוד כסף על קידום אתרים. איך מזהים את זה? על פהי הפרמטר הבא:

  1. מה מצב המתחרים? אתם לא מתמודדים מול עצמכם, ולכן חשוב לבדוק לעומק את האתרים שבעמוד התוצאות הראשון, כדי להבין מה גודל האתר, כמה תכנים הם מעלים בכל חודש, האם הם אתרי מידע או אתרי מכירות, כמה קישורים חיצוניים יש להם וכן הלאה. למה זה כל כך חשוב?

בכל פרויקט קידום אתרים צריכים לשים דגש מרכזי על הוספת תוכן רב ואיכותי לאתר, ועל הוספת קישורים חיצוניים מאתרים נחשבים ומקצועיים לאתר שלך. שני פרמטרים אלו הם קריטיים מאוד בהחלטת האלגוריתם של גוגל היכן לדרג אותך בתוצאות החיפוש, והכמות והאיכות הנדרשת שלהם נקבעת בעיקר ביחס למתחרים.

כדי להבין כמה תוכן וקישורים חיצוניים אנחנו צריכים לכלול בפרויקט קידום האתר שלך, אנחנו נבדוק קודם ביסודיות את האתרים של המתחרים המרכזיים שלך. אם הם מעלים כל חודש שלושה מאמרי תוכן וקישור חיצוני אחד, אנחנו נעלה חמישה מאמרי תוכן ושני קישורים חיצוניים איכותיים יותר כדי לעקוף אותם. כמובן, צריך לשקלל כמה מאמרי תוכן וקישורים יש להם מהעבר, ונצטרך להגביר את הקצב יותר כדי להדביק את הפער.

ובקיצור: אנחנו בודקים את האתרים המתחרים המובילים, ועל פי זה קובעים את אסטרטגיית הפעולה שלנו. אם היריבים הפסיקו להוסיף תוכן וקישורים לאתר, אנחנו נאמוד תוך כמה זמן אנחנו רוצים להדביק אותם ונפעל לפי זה. אם הם עדיין מוסיפים, אנחנו צריכים להוסיף קצת יותר מהם בכל חודש, כדי להדביק את הפער לאט לאט.

רוצים לדעת מה רמת התחרות שהאתר שלכם מתמודד איתה? צרו קשר ותקבלו דו"ח מפורט.

2. גודל, מבנה ואיכות האתר

  • גודל: האם מדובר באתר בעל 10 עמודים או בעל 10,000 עמודים? ככל שהאתר שלך גדול יותר, ויש בו יותר נושאים וקטגוריות, כך עבודת הקידום תצטרך להיות רוחבית יותר ותדרוש יותר שעות עבודה.
  • מבנה: אתר שבנוי בפלטפורמת קוד פתוח כדוגמת 'וורדפרס' יהיה קל יותר לקידום מאתר שבנוי בקוד סגור כדוגמת 'וויקס'. למרות שיש מקדמי אתרים שבכלל לא מקדמים אתרים שבנויים בקוד סגור, אנחנו לא נבהלים מאתגרים, אבל מודעים לכך שקידום אתרי קוד סגור ידרוש מאמץ גדול יותר, ובהתאם – יהיה יקר יותר.
  • איכות: יש משמעות גדולה מאוד לאיכות בניית האתר. ככל שהאתר נבנה בצורה איכותית יותר, כך המקדם ידרש לעשות פחות שינויים, מה שיכול להוזיל את עלויות הקידום, וכן להפך.

3. כמות הביטויים לקידום

גם כמות הביטויים שאתם רוצים לקדם תקבע את מחיר הפרויקט. לדוגמה, אם יש לך אתר למכירת מוצרי חשמל, ואתה רוצה להתמקד רק בביטוי "מקררים", תוכל לעשות זאת בסכום מסוים, אבל אם תרצה להשתמש באותו סכום ולקדם גם את הביטויים "מדיחי כלים" או "מכונות כביסה" – זה לא יעבוד. או שתשקיע סכום גבוה יותר ותתקדם מהר, או שתשקיע את אותו סכום אבל הוא יתפזר בצורה שונה, ולכן הביטויים יתקדמו במהירות נמוכה יותר.

4. מהירות הקידום

יש קשר ישיר בין מהירות הקידום לעלות שלו. כלומר: אם אנחנו רוצים להגיע למקום ראשון בביטוי מסויים, ולמתחרה הגדול שלנו יש באתר מאה מאמרים, ובנוסף הוא מעלה 2 מאמרים חדשים בכל חודש – אנחנו קודם כל חייבים להדביק את הפער. בחישוב מהיר, אם נעלה 3 מאמרים בחודש – יקח לנו כעשור לעבור אותו, אבל אם נעלה 10 מאמרים בחודש – יקח לנו רק שנה.

אז אולי כדאי להשקיע 100,000 ש"ח כבר בחודש הראשון כדי להגיע מיד למקום הראשון? ובכן, זה לא ממש עובד ככה. גם עם תקציב של 100,000 ש"ח אי אפשר להביא את האתר שלך למקום הראשון בתוצאות החיפוש בתוך חודש אחד. האלגוריתם של גוגל כנראה יזהה את האתר שלך כאתר זדוני ומספים, ויחסום אותו לחלוטין.

בכל זאת, כיוון שהמחיר נגזר מכמות התוכן, האופטימיזציה והקישורים, המהירות של הקידום כן תלויה בסופו של דבר בתקציב. ככל שהתקציב יהיה גדול יותר – תקבל יותר תוכן, יותר קישורים חיצוניים, האופטימיזציה של האתר תיעשה במהירות גבוהה יותר והאתר יטפס במהירות במעלה תוצאות החיפוש של גוגל.

אז לסיכום: איך מתמחרים פרויקט קידום אתרים?

העלות של פרויקט קידום אתרים מושפעת ממספר פרמטרים: גודל ומורכבות האתר, כמות הביטויים לקידום, התחרותיות של הענף (כמות התוכן והקישורים החיצוניים הדרושים), רמת האופטימיזציה הדרושה לאתר וכמות הזמן העומדת לרשות צוות ה-SEO. חשוב לשקול היטב את הגורמים הללו בעת קביעת התקציב לפרויקט קידום אתרים, על מנת להבטיח שהפרויקט יסתיים ביעילות ובמסגרת התקציב שהוקצה.

צרו איתנו קשר כדי לקבל הצעת מחיר משתלמת לקידום האתר שלכם!

הפוסט איך מתמחרים פרויקט קידום אתרים? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9e%d7%aa%d7%9e%d7%97%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%a7%d7%98-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d/feed/ 0
איך כותבים מאמרי תוכן איכותיים? https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%90%d7%9e%d7%a8%d7%99-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/ https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%90%d7%9e%d7%a8%d7%99-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/#respond Mon, 04 Dec 2023 06:27:35 +0000 https://kavenet.co.il/?p=2992 בתחום קידום האתרים (SEO), התוכן הוא המלך, היכולת ליצור מאמרים מותאמים ל-SEO היא קריטית להצלחת פרויקט קידום אתרים; מאמרים כאלו לא רק משפרים את דירוג האתר במנועי החיפוש, אלא גם מושכים את עין הקוראים, מביאים לאתר כניסות אורגניות ומגדילים את זמני השהייה בו. מדריך נרחב זה ייקח אתכם למסע בעולמות מאמרי ה-SEO, החל מהבנת היסודות […]

הפוסט איך כותבים מאמרי תוכן איכותיים? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
בתחום קידום האתרים (SEO), התוכן הוא המלך, היכולת ליצור מאמרים מותאמים ל-SEO היא קריטית להצלחת פרויקט קידום אתרים; מאמרים כאלו לא רק משפרים את דירוג האתר במנועי החיפוש, אלא גם מושכים את עין הקוראים, מביאים לאתר כניסות אורגניות ומגדילים את זמני השהייה בו.

מדריך נרחב זה ייקח אתכם למסע בעולמות מאמרי ה-SEO, החל מהבנת היסודות של קידום אתרים ועד לטכניקות מתקדמות שיעזרו לתוכן שלכם להשתפר ולהעלות את האתר המבוקש לראש דפי התוצאות של מנועי החיפוש. המאמר אמנם מיועד למתחילים בתחום, אבל אני בטוח שגם כותבים ותיקים יוכלו להצטייד דרכו בידע ובכלים הדרושים להשתפר בהתאמת התוכן שלהם לקידום SEO אפקטיבי:

מה זה SEO?

אמנם מומלץ להגיע למאמר הזה אחרי שכבר עברתם קצת על האתר שלנו ואתם יודעים קצת איך עושים קידום אורגני, אבל בכל זאת נסביר לכם בקצרה "מה זה SEO":

SEO זה ראשי תיבות של "Search Engine Optimization", ובעברית – קידום אתרים או אופטימיזציה למנועי חיפוש. המטרה העיקרית של קידום אתרים היא להגדיל את התנועה האורגנית (שלא בתשלום) לאתר שלכם על ידי השגת דירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש. הדבר נעשה על ידי אופטימיזציה של האתר כדי לשפר את האטרקטיביות שלו במנועי החיפוש, על ידי קישורים מאתרים אחרים שיובילו לאתר שלכם וכן על ידי כתיבת מאמרים באתר שלכם עצמו.

מדוע מאמרי תוכן הם חשובים?

מאמרי תוכן באתר ממלאים תפקיד מרכזי בקידום אתרים, מכמה סיבות:

  • תנועה אורגנית מוגברת: מאמרים טובים יותר מובילים לתנועה אורגנית מוגברת, דרך לקוחות פוטנציאליים המחפשים מוצרים רלוונטיים ונתקלים במאמרים שלכם בנושא. ככל שהקוראים יתקלו ביותר מאמרים שלכם, וישהו יותר זמן באתר – גוגל ידרג את האתר שלכם גבוה יותר במנוע החיפוש.
  • סמכות: ברגע שהאלגוריתם של גוגל יבין שהאתר שלכם רציני ומכיל תוכן ברמה גבוהה – הוא יפנה אליכם יותר קוראים, כי לגוגל יש אינטרס אחד בלבד – לתת למחפשים תשובה כמה שיותר טובה לשאלה שלהם.
  • מעורבות משתמשים משופרת: תוכן איכותי לא רק מושך מבקרים, אלא גם משאיר אותם יותר זמן בשוטטות באתר שלכם, וככל שהם ישהו באתר זמן רב יותר – גוגל ייקח אתכם יותר ברצינות.
  • פוטנציאל המרה: ברמה הפשוטה ביותר, תוכן מרתק ואינפורמטיבי יכול לעזור להמיר מבקרים ללקוחות.

כמובן כל זה כשאנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שמדובר על תוכן איכותי ולא על מאמר AI שלא נותן שום ערך לגולש.

הכנה לכתיבת מאמר איכותי שיקדם את האתר

הדרך הכי פשוטה לכתוב מאמר תוכן איכותי היא לקבל "אפיון" של המאמר מהלקוח או אפיון שלכם מתוך היכרות עם מטרות הלקוח; כלומר – הוא כבר נבחר נושא, תכננתם מה יהיה אורך המאמר, הבנתם האם המאמר צריך להיות אינפורמטיבי/שיווקי/סיפורי/כל סגנון אחר, וגם יש לכם מילות מפתח ותכנון ספציפי לגבי התוכן. במקרה כזה, הכל הרבה יותר פשוט, ואתם יכולים לדלג לפסקה הבאה, שתסביר לכם איך כותבים מאמרי SEO טובים.

עם זאת, ברוב המקרים אתם מגיעים לכתיבת המאמר בלי אפיון ברור ובלי תכנון מסודר של מטרות המאמר והתוכן. במקרה כזה, הפסקה הבאה בדיוק מיועדת עבורכם:

1. מחקר מילות מפתח

אחד המרכיבים הבסיסיים של יצירת מאמר SEO יעיל הוא מחקר מילות מפתח מקיף. הנה הדרך לעשות את זה נכון:

  • התחילו בהגדרת הנושא של האתר שלכם. אלו מילים תרצו לקדם? למשל, אתר של מכון לגמילה בטח ירצה לקדם מושגים כמו "מכון גמילה", "גמילה מסמים", "התמכרות לסמים", "גמילה מאלכוהול", "מרכז גמילה מאלכוהול" וכדומה.
  • השתמש בכלי מחקר מילות מפתח, כדי שיעזרו לכם לזהות מילות מפתח וביטויים רלוונטיים. תוסיפו גם את הביטויים שאתם מוצאים בתחתית העמוד ב"חיפושים קשורים לזה" בעת חיפוש פשוט בגוגל, וכמובן את ההשלמות האוטומטיות של גוגל.
  • שקול מילות מפתח עם "זנב ארוך": אמנם מומלץ להתמקד במילות מפתח כלליות, שבדרך כלל יש להן נפח חיפוש חודשי גדול יותר, אבל אל תתעלמו ממילות מפתח בעלות זנב ארוך (ביטויים ספציפיים יותר), כמו למשל "איך מזהים מכור בתחילת הדרך?". מילות מפתח אלו יכולות לסייע לכם להתמקד יותר בקהל ספציפי ולהעניק תשובה לשאלותיו. ויותר מזה, מילות מפתח ארוכות קל לקדם והם יביאו מהר מאוד להגדלת הכניסות לאתר ולגולשים חדשים וממוקדים.
השלמה אוטומטית של גוגל

2. ניתוח מתחרים

כמעט כל עסק פועל ביחס למתחריו בכל הנוגע לשיווק ופרסום. למשל, פיצריה מקומית לא צריכה רק לשכנע את הלקוחות שהפיצה שלה טעימה; היא חייבת גם להוכיח שהיא טעימה יותר מהפיצריה בהמשך הרחוב. הדינמיקה הזו נכונה במיוחד בתחום הקידום האורגני.

בקידום אורגני אתם לא רק צריכים לשכנע את הלקוחות שההצעה שלכם מתאימה להם ביותר, עליכם גם לשכנע את האלגוריתם של גוגל שהאתר שלכם מציע את התשובה הרלוונטית ביותר לשאילתה של המחפש. תארו לעצמכם שאתם ועסק מתחרה מנהלים שני אתרים בנושא גמילה מהתמכרות. כדי להצליח, עליכם לשכנע את גוגל שמשתמש שמחפש "איך נגמלים מסמים" ימצא פתרון רלוונטי יותר באתר שלכם ולא אצל המתחרה שלכם. ברגע שתנצחו בקרב על האלגוריתם של גוגל ותהפכו לתוצאה הרלוונטית ביותר, תעלו בדירוג בתוצאות החיפוש על מילת המפתח שבה אתם מעוניינים.

אז איך מנצחים את המתחרים שלכם?

  1. מחקר מתחרים: לאחר שביצעתם מחקר מילות מפתח, תלמדו את המתחרים שלכם על אותן מילים. בשלב הראשוני בצעו הערכה רחבה כדי לזהות את השחקנים החזקים בתחומכם (אלו שעולים בתוצאות הראשונות כשאתם מחפשים את מילות המפתח שלכם). בשלב השני נתחו באלו צעדים עליכם לנקוט כדי להתעלות מעליהם.
  2. קביעת חוזק המתחרים: שימו לב לגורמים הבאים:
    1. מספר הדפים באתר שלהם יספק לכם תובנות לגבי הגודל והחוזק של האתר שלהם.
      יש כמה דרכים לבדוק את כמות הדפים באתר של מתחרה, החל מבדיקה באמצעות פקודת site שבה מוסיפים לפני הדומיין שאתם מעוניינים לבדוק את הפקודה site: לדוגמה site:kavenet.co.il ועד לבדיקה באמצעות כלי סריקת אתרים כמו הצפרדע הצורחת ודומיה.
    2. כמות המילים במאמרים שלהם יסייעו לכם להעריך את העומק והעושר של התוכן בדפים שהם מקדמים; הנה כלי נח במיוחד לספירת מילים בכל עמוד באתר בלחיצת כפתור. 
    3. כמות הקישורים הפנימיים (בתוך האתר שלהם) והחיצוניים (אתרים שמפנים לאתר שלהם) יבהירו לכם עד כמה האתר משקיע בקידום, ותדירות עדכון התוכן שלהם יבהירו לכם כמה תוכן תצטרכו להעלות בכל חודש כדי להיות טובים יותר ו"להדיח" אותם מהמקום הראשון.
      הכלים שבעצעותם בודקים קישורים ועוד הם כלים כמו Ahrefs האהוב עליי ודומיהם.
  3. צפיפות מילות מפתח בעמודי המטרה: ככלל זה ילמד בעיקר מה מנצח כרגע, הויכוח על צפיפות מילות מפתח לא יגמר, אבל אם אנחנו רואים שחמשת המקומות הראשונים בביטוי גמילה מסמים בגוגל, בכל אחד מופיע המילה גמילה מסמים לפחות 30 פעם, כנראה שבביטוי הזה, זאת הצפיפות הנדרשת למקום ראשון.
  4. מציאת הזדמנויות: חפשו הזדמנויות ליצור תוכן המציע פרספקטיבה ייחודית, או כזה שעוסק בנושאים אינפורמטיביים ובעלי פוטנציאל צמיחה שהמתחרים אולי התעלמו מהם.
    לדוגמה, אתר שעוסק בגמילה מסמים יכול לעסוק במידע מעשיר על המדינות שבהם סמים נפוצים יותר או פחות.

חשוב לציין שבדיקות אלו לבדן לאו דווקא יקבעו את החוזק הכולל של האתר. לדוגמה, אם יש באתר דפים רבים זה לא אומר בהכרח אומר שאין בו הרבה דפים מיותרים או דפי זבל שפוגעים באתר, ושפע של קישורי פח עלול לגרום לאתר להיחשב בעיני גוגל כספאם. עם זאת, בשילוב הידיעה שאתרים אלה מקודמים ברצינות, מבחנים אלה מספקים תובנות חשובות שיעזרו לכם לנצח את המתחרים שלכם. עם הזמן תצברו מספיק ניסיון כדי לזהות בתוך רגע האם האתר שאתם רואים עושה קידום אתרים אורגני או שלא, יש לכך מלא סימנים מסגירים.

3. קביעת מבנה המאמר

לא מספיק לכתוב מאמר מעניין ומעשיר, כדי לכתוב מאמר שבאמת יתרום לקידום אתרים צריך גם לבנות אותו נכון:

  • כותרת מרתקת: צרו כותרת מושכת הכוללת את מילת המפתח העיקרית ותופסת את עין הקורא (כן "אלפי שנות התמכרות – מתי התחילה התמכרות לסמים?", ולא "סקירה היסטורית של התמכרות לסמים בקרב ילידי בלגיה וקונגו בשנים 1934–1958").
  • מבוא: השתמשו במבוא כדי למשוך את תשומת הלב של הקוראים ולספק סקירה כללית של מה שהם הולכים לקרוא במאמר.
  • כותרות משנה: חלקו את התוכן לפסקאות (לא ארוכות מדי) עם כותרות משנה מפורטות. כותרות משנה משפרות את הקריאה, מקלות על הקוראים ועל מנועי החיפוש להבין את מבנה התוכן וגם נותנות הזדמנות נוספת לשלב מילות מפתח רלוונטיות. שימוש בתגיות H2 חשוב מאוד!
  • גוף המאמר: הציגו את המידע בצורה שוטפת והגיונית. אל תכתבו במילים גבוהות מדי והשתמשו במשפטים פשוטים וקריאים. אם יש מחקר – אין צורך לצטט את כולו, כתבו כמה מילים בקיצור ובסופו של יום – ודאו שאתם עצמכם הייתם קוראים את המאמר הזה אם הייתם נתקלים בו במקרה.
  • אלמנטים חזותיים: שלבו תמונות, אינפוגרפיקות, סרטונים או עזרים חזותיים אחרים כדי להגדיל את הסיכוי שהקורא יבלה בדף עוד כמה שניות. חפשו באתרים חינמיים תמונות מתאימות, או צרו אותן בעצמכם באמצעות אתרי בינה מלאכותית חינמיים (כמו "ideogram", לדוגמה).
  • מסקנה: סכמו את הנקודות החשובות שהצגתם במאמר, ואם כתבתם את הכותרת כשאלה – ודאו שנתתם לה תשובה (לדוגמה, בסופו של מאמר שנקרא "איך להיגמל מסמים" צריכה להיות פסקת סיכום בסגנון של "לסיכום: איך להיגמל מסמים?", ולאחר מכן לענות בקצרה על השאלה).

חשוב! מענה לשאלה בסיכום יכול לקדם אתכם ל"תוצאה אפס", שבה גוגל שואב מידע רלוונטי מתוך האתר שמדורג ראשון בחיפוש ומציג אותו בתוצאת החיפוש בלי שהגולש יצטרך להיכנס לאתר. ככל שבאתר שלכם יהיו יותר "תוצאות אפס" – גוגל ידחוף את כל האתר שלכם למעלה.

תוצאה 0 בגוגל
  • קריאה לפעולה: בשורה האחרונה, הנחו את הקוראים לבצע פעולה מסוימת ("צרו איתנו קשר", "קראו את שאר המאמרים בנושא", "הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו").

אז איך כותבים מאמר SEO?

1. בחירת נושא

אחרי שיש לכם את מילות המפתח ביד, בדקו גם את ההשלמה האוטומטית של גוגל (לדוגמה – חיפוש של המילים "גמילה מסמים" בגוגל יביא לכם בהשלמה האוטומטית את המילים "גמילה מסמים קלים" ו"גמילה מסמים קשים", כך שאתם יכולים להבין שמומלץ לכתוב מאמרים ספציפיים לכל אחת מהתוצאות). על בסיס מילות המפתח והחיפושים הנפוצים תוכלו להבין על אילו נושאים כדאי לכתוב מאמרים.

2. מחקר ואיסוף מידע

קראו את המאמרים שבאתרים המתחרים שלכם ומאמרים נוספים באינטרנט, וכתבו את המאמרים שלכם על פיהם. אם אתם כותבים לאתר שלא צריך לספק מידע מאוד מדויק (5 טיפים לעריכת אירוע בלתי נשכח), תוכלו אפילו להשתמש בכלֵי בינה מלאכותית כמו ChatGPT כדי לקבל השראה או כדי לקבל עזרה במציאת מבנה טוב לערך, תזכרו שAI משמתמשת הרבה במושג "לחרטט בביטחון" אתם לא יכולים לסמוך על המידע שיוצא כנכון תמיד.

מלבד זאת, תוכלו להזין ל-ChatGPT מידע מוסמך שאספתם מכל מיני מקורות ולבקש ממנו שיצור מכך מאמר מסודר. חשוב מאוד לדעת שלפעמים כלֵי הבינה המלאכותית פשוט ממציאים דברים, ולכן אסור להסתמך עליהם בלבד. כמו כן, אסור לחלוטין להעתיק תוכן קומפלט מאתרים אחרים, זה רק יפגע באתר שלכם.

3. פיזור נכון של מילות מפתח

אחרי שכתבתם בצורה שוטפת את המאמר, הגיע הזמן לשלב בו את מילות המפתח הרלוונטיות. הכניסו את מילת המפתח הראשית בכותרת המאמר, במבוא וברחבי התוכן. וודאו שאתם משלבים אותה בצורה טבעית, ולא "דוחפים" אותה בכוח בכל מקום. לאחר מכן שלבו בצורה חלקה בטקסט מילות מפתח נוספות, ואל תצופפו את מילות המפתח יותר מדי, זה רק יפגע באתר שלכם.

4. כתבו תוכן איכותי!

  • עניינו את הקהל שלכם, וספקו לו תוכן מרתק ואיכותי. הציעו נקודת מבט רעננה; תוכן משוכפל או מועתק עלול להשפיע לרעה על ה-SEO.
  • הבינו מיהו קהל היעד שבשבילו אתם כותבים את המאמר, והתייחסו לשאלות ולצרכים שלו (לדוגמה, צלמת צריכה להבין מי קהל היעד שלה: אימהות לילדים? חתונות? פורטרטים?).
  • אל תגבבו מילים רק כדי לעמוד בכמות המילים הדרושה. זה יבריח את הקוראים, ובדרך כלל איכות עדיפה על כמות.
  • תנסו לחשוב על טיפים אמיתיים שיוכלו לסייע לגולש. אם אתם חסרי מידע בתחום שאלו את הלקוח או חפשו בגוגל, אבל תקפידו להוסיף תוכן באמת מעניין שלא כל אחד יודע אותו. למשל הידעתם ש 10% מהאוכלוסייה רגישים יותר לפתח התמכרות כל שהיא? זה מידע אמיתי שלא כולם יודעים, והוא נותן ערך לגולש. חיפוש אחרי מידע כזה יהפוך את המאמרים שלכם לאיכותיים יותר.

מה עושים אחרי שכתבתי מאמר SEO?

הגהה ועריכה

אחרי שסיימתם לכתוב את המאמר, חשוב מאוד לעבור עליו שוב ולהגיה אותו כדי לשמור על תדמית מקצועית. מאמר עם שגיאות כתיב עושה רושם מזלזל ולא מקצועי, ופשוט מבריח קוראים. כמו כן, חשוב לבצע עריכות אחרונות כדי לוודא שהתוכן זורם בצורה הגיונית וקל לעקוב אחריו, ולבדוק שהוא אכן נגיש לקהל הרחב ולא משתמש יותר מדי במילים גבוהות או במונחים מקצועיים.

אופטימיזציה של SEO

בצעו אופטימיזציה נוספת של המאמר של המאמר לטובת קידום האתרים. וודאו שהמאמר עולה נכון לאתר, בלי שגיאות והשמטות שגויות של תוכן. בנוסף, הכניסו קישורים פנימיים רלוונטיים לדפים אחרים באתר שלכם כדי לעזור לקוראים למצוא מידע נוסף ולשפר את ה-SEO.

שליחה ללקוח

שלחו את המאמר שלכם לבדיקת הלקוח ובקשו ממנו משוב. לפעמים הלקוח יכול להסביר לכם למה מה שכתבתם לא מדויק, ולסייע לכם לשכתב את הרעיון ולהעניק ללקוח את המידע הנכון ביותר. שיתוף פעולה זה יבטיח שהתוכן תואם את החזון והיעדים של הלקוח, ויסייע לכם לבצע תיקונים אחרונים על סמך משוב הלקוח.

לסיכום: איך כותבים מאמרי SEO?

כתיבת מאמרי SEO היא גם אומנות וגם מדע. הדבר דורש מיומנות, מקצועיות ומחויבות לספק תוכן בעל ערך לקהל היעד שלכם. על ידי הבנת היסודות של קידום אתרים, עריכת מחקר מעמיק ויצירת תוכן באיכות גבוהה, תוכלו ליצור מאמרים שידחפו את האתר למעלה במנועי החיפוש, ויעניק מידע חשוב ומדויק לקוראים. בעידן הדיגיטלי ההולך ומתפתח, כתיבת מאמרי SEO היא מיומנות שיכולה להעיף את הנוכחות המקוונת שלכם לגבהים חדשים וליצור לכם מעגל לקוחות שיתרחב בהתמדה.

הפוסט איך כותבים מאמרי תוכן איכותיים? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%90%d7%9e%d7%a8%d7%99-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/feed/ 0
מה זה קידום אתרים שלילי? https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99/ https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99/#respond Tue, 23 May 2023 18:06:54 +0000 https://kavenet.co.il/?p=2839 איך יוצרים קידום אתרים חיובי, ומה זה בעצם קידום אתרים – כבר למדנו. כעת נלמד שיש מונח הנקרא 'קידום אתרים שלילי', מונח המתייחס למצב שבו מקדם אתרים, או כל אדם אחר שמעוניין לפגוע בך, מחליט לפגוע לך באתר באמצעים פסולים כדי להביא לירידה חדה בדירוג האתר שלך בתוצאות החיפוש בגוגל. ישנם גם מצבים שבהם תקלע […]

הפוסט מה זה קידום אתרים שלילי? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
איך יוצרים קידום אתרים חיובי, ומה זה בעצם קידום אתרים – כבר למדנו. כעת נלמד שיש מונח הנקרא 'קידום אתרים שלילי', מונח המתייחס למצב שבו מקדם אתרים, או כל אדם אחר שמעוניין לפגוע בך, מחליט לפגוע לך באתר באמצעים פסולים כדי להביא לירידה חדה בדירוג האתר שלך בתוצאות החיפוש בגוגל. ישנם גם מצבים שבהם תקלע להתמודדות עם אדם שמפרסם עליך כתבות מכפישות שגורמות להופעת תוצאות שליליות כשמחפשים אותך בגוגל. על דחיקת תוצאות שליליות כבר כתבנו.

לסבול ממתקפת ספאם זדונית של קידום אתרים שלילי על האתר שלך זה לא נחמד ולא נעים, אפילו לא קצת, אבל אין מה להיבהל, כי הכנו עבורכם מדריך הכולל מגוון כלים שניתן להשתמש בהם כדי לבטל את ההשפעה של הקידום השלילי, עוד דרכים להתמודד עם התופעה המכוערת.

איך יוצרים קידום אתרים שלילי?

ישנן שלוש דרכים מרכזיות ופסולות ליצור מתקפת קידום אתרים שלילי על אתרים אחרים:

  • יצירת קישורי ספאם
  • העתקת תוכן
  • פריצה לאתר

חלק מהדרכים הן פליליות ממש, ואם תאתרו את יוצר המתקפה תוכלו להתמודד מולו בבית משפט.

יצירת קישורי ספאם

מה זה ואיך דרך זו פוגעת?

הדרך העיקרית לפגוע באתר שלך היא באמצעות יצירת קישורים רבים מאוד מאתרי ספאם (אתרי הימורים, פורנו, מוצרים מזויפים וכדומה) אל האתר שלך. כאשר האלגוריתם של גוגל רואה באותם אתרים פסולים קישור לאתר שלך, הוא מסיק שהאתר שלך הוא לא רציני ואף מזיק, ועלול לדחוק אותו משמעותית מתוצאות חיפושי גוגל.

דרך זו היא הכי נפוצה, כי היא הכי פשוטה: כל אחד יכול, תמורת כמה דולרים, לקנות מאיזה הודי או פקיסטני סטוק של אלפי קישורים מאתרי ספאם שונים. תוכנות מסוימות כבר ידאגו להפיץ את קישורי הספאם במספר רב של אתרים, מה שיפגע קשות במוניטין של האתר שלך בעיני גוגל.

איך מתמודדים עם מתקפת ספאם כזו?

  1. הדרך הראשונה להתמודדות היא באמצעות Google Search Console. באמצעות כלי זה ניתן לנהל את האתר שלך בצורה הנוחה ביותר, והוא רלוונטי גם למקרה שלנו: בתוך הכלי הזה יש מקום להכניס את כל קישורי הספאם לאתר שלך ולעדכן את גוגל שאנחנו "מתנערים" מכל קישורי הספאם ולא קשורים אליהם, ושהאתר שלנו נמצא תחת מתקפת 'קידום אתרים שלילי'. במקרה כזה בדרך כלל גוגל יבטל את השפעת הקישורים והאתר לא יפגע.
  2. דרך נוספת היא בניית פרופיל קישורים גבוה. כבר הסברנו במאמר נפרד למה קישורים כל כך מועילים בקידום אתרים, וכעת אתם מקבלים תשובה נוספת: ככל שהאתר שלכם יהיה חזק יותר, ויצבור קישורים אליו מאתרים אמינים ורציניים – האלגוריתם של גוגל יתייחס פחות ברצינות לקישורי ספאם. במקרים מסוימים הוא אף יזהה בעצמו שמדובר במתקפת ספאם זדונית, ויחסום אותה לבד.

העתקת תוכן

איך דרך זו פוגעת?

דרך נוספת לפגוע באתר שלך היא העתקת תוכן האתר שלך לאתרים אחרים, ולהמשיך להעתיק כל תוכן חדש שאתה מעלה לאתר ולהדביק באותם אתרים. העתקת תוכן היא דבר שהאלגוריתם של גוגל רואה בחומרה, ולכן אתר מועתק יצנח במהירות למטה בתוצאות חיפוש גוגל. כיוון שגוגל לא תמיד יודע לזהות מי האתר הראשון שהעלה את התוכן, הוא יעניש את שניכם, וככל שיהיו יותר אתרים מעתיקים – הפגיעה תהיה גדולה ועמוקה יותר.

דרך זו נפוצה פחות, כי בדרך כלל מי שרוצה לפגוע בך לא יעתיק הכל לאתר שלו, כיוון שזה יפגע גם בו, אלא יעתיק לאתר חדש, וליצור אתר ולקנות דומיין עולה כסף.

איך מתמודדים עם מתקפת העתקה כזו?

גם בעת מתקפה כזו ניתן להתלונן לגוגל ולהודיע כי מדובר שמעתיק ממך את התוכן. בשלב נוסף, ניתן לאתר באמצעים שונים את בעל האתר ולאיים בתביעה אם לא יסיר את התוכן המועתק.

פריצה לאתר

איך דרך זו פוגעת?

דרך שאינה חוקית בעליל להרוס את האתר שלך היא מבפנים. פריצה לאתר תהיה בדרך כלל על ידי האקר ממדינה זרה, שבה האכיפה חלשה והסיכוי שההאקר יאותר על ידי הממשלה נמוך. פריצה כזו יכולה להוביל לשלל נזקים, ביניהם:

  • מחיקת האתר.
  • הסרת תוכן ומילות מפתח חשובות מהאתר שלך, מה שיגרום לגוגל להתייחס אליו פחות.
  • שתילת קישורים ישנים, שבורים או קישורים לאתרים לא חוקיים, שיפגעו במוניטין של האתר שלך.
  • שבירת קישורים פנימיים שקיימים באתר שלך, דבר שיוביל לדרדור הדירוג של עמודים אלו.

איך מתמודדים עם פריצה לאתר שלי?

  1. כלי ה"Google Search Console" מזהה פעמים רבות פריצות או ניסיונות פריצה, ובמקרה הצורך עליכם לשכור מתכנת שיסגור את הפרצה שנוצרה.
  2. מחזקים את האבטחה! אבטחת אתרים היא נושא שראוי לפירוט במאמר אחר, והיא תמנע פריצות בעתיד.
  3. שמירת גיבויים של האתר לשחזור במקרה של פריצה.

האם אני צריך לחשוש מקידום אתרים שלילי?

ובכן, בגדול לא. אם אתה לא פוליטיקאי בולט, תאגיד גדול או אדם עם אויבים רבים – אין סיבה שמישהו יהפוך אותך למטרה עבור קידום אתרים שלילי, ולשמחתי בשוק הישראלי רוב העוסקים במלאכת קידום האתרים עושים זאת בדרך לבנה.

עם זאת, עלול להיות מצב שמתחרים שלכם יפנו לדרך הזאת, ולכן עליכם להיות ערים למצב ולעקוב אחרי התנועות באתר שלכם.

איך אני יודע האם האתר שלי מותקף?

לעיתים ייראה לכם שהאתר שלכם נעלם או התדרדר בתוצאות החיפוש. חשוב קודם להמתין ולבדוק שלא מדובר בטעות של האלגוריתם שתתוקן במהרה אלא אכן במתקפת קידום שלילי.

אם אתם מזהים שהדירוג ממשיך לצנוח בחדות; אם אתם מזהים תנועה ערה ממדינות זרות (הודו, סין, בנגלדש וכדומה) שאין סיבה שהם ייכנסו לאתר שלכם; אם אתם מזהים ירידה דרמטית ב-CTR שלכם, וכן הלאה – ייתכן בהחלט שיש מקום לחשוש.

מוזמנים לפנות אלינו, ונבדוק עבורכם האם האתר שלכם אכן בסכנה ממשית.

הפוסט מה זה קידום אתרים שלילי? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99/feed/ 0
מה זה דחיקת תוצאות שליליות או קידום אורגני שלילי? https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%93%d7%97%d7%99%d7%a7%d7%aa-%d7%aa%d7%95%d7%a6%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a8/ https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%93%d7%97%d7%99%d7%a7%d7%aa-%d7%aa%d7%95%d7%a6%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a8/#respond Tue, 23 May 2023 17:41:59 +0000 https://kavenet.co.il/?p=2835 כולנו חיפשנו פעם את השם שלנו בגוגל, נכון? אם השם שלכם הוא לא פופולרי מדי, יש סיכוי טוב שהשם שלכם מופיע איפשהו בתוצאות החיפוש של גוגל, ומעלה לכם נשכחות מאירועים שתועדו ברשת האינטרנט. לפעמים החיפוש מעלה זכרונות טובים, אבל לפעמים התוצאות שעולות בחיפוש הן שליליות ומזכירות לכם ימים פחות יפים. "אז מה, לקוח ממורמר אחד […]

הפוסט מה זה דחיקת תוצאות שליליות או קידום אורגני שלילי? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
כולנו חיפשנו פעם את השם שלנו בגוגל, נכון? אם השם שלכם הוא לא פופולרי מדי, יש סיכוי טוב שהשם שלכם מופיע איפשהו בתוצאות החיפוש של גוגל, ומעלה לכם נשכחות מאירועים שתועדו ברשת האינטרנט. לפעמים החיפוש מעלה זכרונות טובים, אבל לפעמים התוצאות שעולות בחיפוש הן שליליות ומזכירות לכם ימים פחות יפים. "אז מה, לקוח ממורמר אחד ידפוק לי לנצח את המוניטין כשיחפשו אותי בגוגל?", שאל אותי אדם כאוב. 

ובכן, לא. בדיוק בשביל זה קיים המושג "דחיקת תוצאות שליליות". אם אתם מתכוונים ל"קידום אורגני שלילי" שזאת טקטיקה פסולה לקידום אתרים שבה פוגעים באתרי מתחרים, בזה אנחנו פחות מתעסקים. אבל אם אתם תוהים מה זה דחיקת תוצאות שליליות, האם אתם צריכים את זה ואיך זה נעשה – המאמר הזה נכתב בשבילכם:

אז מה זה דחיקת תוצאות שליליות?

דחיקת תוצאות שליליות הוא תהליך שבו אדם או עסק מנסים להסיר או למזער את הנראות של המידע השלילי שקיים עליהם, המופיע בתוצאות החיפוש של גוגל או במנועי חיפוש אחרים כאשר מישהו מחפש את אותו אדם או עסק באינטרנט. זו אסטרטגיה חשובה עבור אנשים או עסקים המעוניינים לשפר את המוניטין המקוון שלהם ולהתחיל מחדש. התהליך נעשה על ידי שימוש במגוון אסטרטגיות, כולל יצירת תוכן חיובי, יצירת קשר עם לקוחות ושימוש בטכניקות קידום אתרים (SEO), כפי שנסביר במפורט.

כחלק מתהליך דחיקת תוצאות שליליות ננסה קודם כל להסיר לחלוטין את המידע השלילי מהרשת, כפי שנפרט כאן, ואם לא נצליח – ננסה להסתיר אותו ולהקטין כמה שיותר את החשיפה שלו לציבור בעת החיפוש. התהליך הזה הופך לחשוב יותר ויותר עם הזמן, מפני שבעידן של היום – הדבר הראשון שאנשים עושים לפני שהם מקבלים שירות או הולכים לפגוש מישהו הוא לחפש את שמו של האדם או העסק בגוגל, ומידע שלילי יכול להתפשט בקלות ולפגוע במוניטין של אדם או עסק.

האם אני צריך לבצע תהליך דחיקת תוצאות שליליות?

ובכן, זה תלוי בך, וזה דבר שניתן לבדיקה בצורה קלה מאוד: פשוט חפש את עצמך בגוגל. אם אתה מרוצה מהתוצאות שעולות – אתה מוזמן לקרוא מאמרים אחרים באתר שלנו, כי המאמר הזה לא רלוונטי עבורך.

אם התוצאות שעולות בעת חיפוש שמך או שם העסק שלך בגוגל הן תוצאות שלא תרצה שאנשים אחרים יראו – מכל סיבה שרק תעלה על הדעת – אתה מוזמן להמשיך לקרוא את המאמר, כי הוא מיועד בדיוק בשבילך

רגע, למה יש עליי תוצאות שליליות בגוגל?

כדי להבין באמת מהו תהליך דחיקת תוצאות שליליות בחיפוש גוגל חשוב להבין קודם מדוע תוצאות שליליות מופיעות בחיפוש בגוגל מלכתחילה. בכל פעם שמישהו מחפש מונח מסוים, גוגל משתמשת באלגוריתמים שלה כדי לסרוק את האינטרנט ולספק רשימה של תוצאות שלדעתה הן הרלוונטיות והשימושיות ביותר. התוצאות יכללו אתרים, מאמרים, תמונות ועוד. עם זאת, אלגוריתמים אלו אינם מושלמים ולעיתים יכולים להעלות תוצאות שליליות שאינן מייצגות את האדם או העסק המדובר.

ישנן מספר סיבות לכך שתוצאות שליליות עשויות להופיע בחיפוש בגוגל. לדוגמה, לקוח ממורמר עשוי לכתוב ביקורת שלילית על עסק באתר ביקורות, או עיתונאי עשוי לפרסם מאמר ביקורתי כלפי אדם. בשני המקרים, התוצאות השליליות הללו עלולות להופיע גבוה בעת חיפוש בגוגל ולהכתים את המוניטין של האדם או העסק.

תוצאות שליליות במנועי חיפוש יכולות להעלות מהאוב משפטים שהתנהלו בשמך או בשם העסק שלך, עסקים שלך שפשטו רגל או אפילו להניב מידע אישי שאינך רוצה שיהיה זמין לציבור. תהיה הסיבה אשר תהיה, ישנם צעדים שתוכל לנקוט כדי לדכא את התוצאות השליליות הללו ולשפר את המוניטין המקוון שלך. התהליך יכול להיות חשוב במיוחד עבור אנשים פרטיים או עסקים שפשטו רגל או שחוו חוויות שליליות בעבר ומחפשים להתחיל לגמרי מחדש.

האם זה אתי לדחוק תוצאות שליליות?

בכל מקרה, חשוב לשקול את ההשלכות האתיות של דיכוי תוצאות שליליות. האם נכון לנסות להסתיר מידע שלילי על אדם או עסק, גם אם הוא נכון? מצד שני, האם זה הוגן לאפשר למידע שלילי להמשיך להיות גלוי ולפגוע במוניטין של אדם פרטי או עסק שמנסה להתקדם מטעויות העבר? אלו שאלות קשות ללא תשובות קלות, ויש לשקול כל מצב על בסיס כל מקרה לגופו. 

במקרים מסוימים, המידע השלילי עשוי להיות נכון ולכן אין להסירו. אם מדובר באדם או בעסק עם עבר של הונאות או של עבירות חמורות אחרות, אנחנו נחשוש שדחיקת התוצאות השליליות אולי יגרמו לאנשים תמימים ליפול לרשתם של אותם עבריינים, ופשוט לא נקבל את העבודה. במקרים מורכבים במיוחד אנחנו נפנה לרב מורה הוראה הקבוע של משרד הפרסום וקידום האתרים "כוונת", כדי שיפסוק לנו האם מותר לבצע עבור אותו אדם או עסק את התהליך.

בקיצור, חשוב לשקול היטב את האתיקה של גישה זו ולהיות מוכנים לעלויות הפוטנציאליות והאתגרים הכרוכים בכך. צריך לגשת אל התהליך בזהירות המירבית ולשקול בשיקול דעת מעמיק וזהיר את כל ההשלכות האפשריות שלו לפני נקיטת פעולה כלשהי.

החלטתי שאני צריך לבצע תהליך דחיקת תוצאות שליליות. מה עכשיו?

לפני שמתחילים, אלו שלבי העבודה שיש לבצע

  1. מיפוי התוצאות השליליות – כמה תוצאות יש? באלו אתרים? כמה הם חזקים?
  2. ניסיון הסרת התוצאות בצורה רגילה – פנייה לבעלי האתר, למפרסמי המידע וכו'. במידה ולא הצלחנו עובדים לשלוש.
  3. יצירת תוכנית עבודה מפורטת לשלבים – בניית פרופילים, בניית מאמרים ותוכן חדש וכו' כולל תוכנית קידום של התוצאות החדשות
  4. ביצוע.

דחיקת תוצאות שליליות בחיפוש בגוגל יכולה להיות משימה מרתיעה, ויש לקחת בחשבון שזהו תהליך שעלול להיות יקר ולקחת זמן, אבל היא אפשרית כאשר פונים לאנשי מקצוע, שישתמשו בטקטיקות ובאסטרטגיות הנכונות.

ישנן מספר אסטרטגיות שניתן להשתמש בהן בתהליך דחיקת תוצאות שליליות, ואנחנו נשתמש בשתיים מהן, דרכים שאני אוהב לכנות סור מרע ועשה טוב: פנייה לבעלי האתר ולבקש מהם להסיר את התוכן, או יצירה וקידום של תוכן חיובי על מנת לדחוף את התוכן השלילי למטה יותר בתוצאות החיפוש.

1. סור מרע – מחיקת התוכן השלילי

הצעד הראשון שנעשה הוא פנייה לבעלי האתר שבו מופיע התוכן השלילי עלינו, תוך בקשה מהם שיסירו את התוכן מהאתר שלהם מפני שהוא פוגע בנו. פניות אלו יהיו יעילות בעיקר במקרים שבהם ברור כי מדובר בלשון הרע, או שמדובר בתגובה שאינה הולמת באתר שלהם. כמובן שאם מדובר בלשון הרע או בתוכן בלתי חוקי אחר יהיה קל הרבה יותר למחוק את התוכן.

בנוסף לכך, חשוב גם לעקוב אחר מה שאומרים עליך באינטרנט. ניתן לעשות זאת על ידי הגדרת Google Alerts עבור השם או העסק שלך, אשר יודיעו לך בכל פעם שהשם או העסק שלך מוזכר באינטרנט. זה יאפשר לך להתעדכן בכל תוכן שלילי ולנקוט צעדים כדי לטפל בו לפני שהוא יהפוך לבעיה מרכזית.

צעד זה לא תמיד אפשרי, מכיוון שלפעמים בעלי האתר לא יהיו מוכנים להסיר את התוכן, או שלא תהיה להם את היכולת לעשות זאת. במקרים אלה, האדם או העסק יצטרכו לנקוט בצעדים נוספים כדי למזער את הנראות של התוצאות השליליות. האסטרטגיה שניגש אליה תהיה אסטרטגיית "עשה טוב".

2. עשה טוב – יצירת תוכן חיובי

אחרי שהבנו שלא ניתן להסיר את התוכן השלילי, נעבור לנסות לדחוף אותו נמוך ככל האפשר. איך? נדחוף קדימה ונשפר את הפרופילים המקוונים שלך. זה כולל הקמת פרופילים ברשתות החברתיות השונות עבורך או עבור העסק שלך, כגון פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר ולינקדאין, וכן יצירת אתר עבור המותג או העסק האישי שלך. על ידי יצירה ואופטימיזציה של פרופילים אלה, תוכל להבטיח שתוכן חיובי יופיע בראש תוצאות החיפוש כאשר מישהו מחפש את שמך או את העסק שלך וכתוצאה מכך התוצאה השלילית תדחק מטה.

לאחר שיצרנו וביצענו אופטימיזציה לפרופילים המקוונים שלכם, ולאחר שאתם עוקבים אחר המוניטין המקוון שלכם, נמשיך לשלב הבא. נתחיל ליצור תוכן חיובי שידחוף את התוצאות השליליות למטה בדירוג החיפוש. ניתן לעשות זאת על ידי כתיבת פוסטים בבלוג באתר שלך, פרסום מאמרים באתרי אינטרנט מוכרים (אתרי חדשות או אתרים מקצועיים), או יצירת סרטונים המציגים את המומחיות או הידע שלך בנושא המסוים שאתה עוסק בו. על ידי יצירה וקידום של תוכן חיובי זה, אתה יכול לעזור להבטיח שהוא יופיע בראש תוצאות החיפוש וידחוף את התוצאות השליליות למטה יותר.

כמות העבודה הנדרשת תלויה בכמות התוצאות החיוביות שיש לייצר

אם התוצאה הראשונה על השם שלכם היא שלילית, כדי לדחוף אותה למטה תצטרכו לפחות 10 תוצאות שיהיו יותר "חזקות" ממנה כדי שהיא תרד למטה. אנחנו נכתוב מאמר איכותי מאוד ונפעל לקידומו בערוצים שונים כמו מדיה חברתית ופרסום באינטרנט, עד ש"ינצח" את התוצאה השלילית ויביא לדחיקתה.

אם התוכן השלילי מופיע באתר אינטרנט "חזק" (אתר חדשות מפורסם מאוד, אתר שנחשב מאוד מקצועי בתחומו וכדומה), ייתכן שיהיה צורך להוסיף כמה מאמרים חזקים וחיוביים לאתר זה על מנת לדחוף את התוכן השלילי למטה יותר בתוצאות החיפוש. זה יכול להיות פרויקט יקר במיוחד, מכיוון שהוא עשוי לדרוש יצירת דפים מרובים באתרים שונים. ככל שהמאמר יהיה ותיק יותר, באתר חזק יותר ועם מספר קוראים רב יותר – דחיקתו תהיה יותר קשה ויותר יקרה.

בקצרה: ככל שניצור עבורך יותר תוכן חיובי, התוצאות השליליות ייעלמו ויהיו נמוכות יותר בתוצאות החיפוש, כך שיהפכו לפחות גלויות ללקוחות פוטנציאליים. פעולה זו נקראת בעצם גם "קידום אתרים אורגני", אבל היא תהיה יותר קשה ממנה, מהסיבות שהוזכרו קודם.

כמה עולה תהליך דחיקת תוצאות שליליות?

המחיר כפי שכבר הסברנו יכול להשתנות מאוד מפרויקט לפרויקט אבל אלו סדרי הגודל.

3,000₪ – 5,000₪ 

המחיר הזה מתאים למידע שבדרך כלל מגיע מתגובה שלילית ברשת חברתית כזו או אחרת וכל מה שצריך לעשות זה קצת תגובות חדשות, קצת פרופילים חדשים והסיפור נגמר

5,000₪ – 10,000₪ 

מתאים לתוצאה באתרים בינוניים ותוצאה בודדת או שניים, סיפור שכבר נגמר ועבר הלאה וכעת צריך לייצר על השם של התוצאה תוכן חדש ומעניין. השיטה תכלול כנראה כמה פרופילים חדשים, מעט אזכורים פה ושם וכמה כתבות קלילות באתר חדשות אחד או שניים.

10,000₪ – 50,000₪ 

פה כבר נתנו טווח רחב כי זה עלול להיות אפילו יותר מזה. אם מדובר בסיפור מתגלגל וחדשותי שכולל אזכורים באתרי חדשות גדולים, פוסטים רבים ועוד הפרקטיקה תיהיה לייצר תוכן חדשותי חדש ומעניין על הנושא כולל קידום של אותו תוכן וכמובן המחיר של הדבר הזה יכול לעלות גבוה.

לסיכום: מה זה דחיקת תוצאות שליליות?

דחיקת תוצאות שליליות היא פרקטיקת קידום אתרים להעלמת תוצאה שלילית מגוגל באמצעות יצירת וקידום תוצאות שונות לעמוד ראשון בגוגל באמצעות קידום אתרים.

לבסוף, חשוב להיות פרו־אקטיביים בטיפול בכל תוכן שלילי שמופיע באינטרנט. אם נתקלתם בביקורת שלילית או במאמר ביקורתי, אל תתעלמו, זה עלול לעלות לכם ביוקר. ככל שתטפלו בדבר מוקדם יותר, בדרך כלל יהיה קל יותר להעלימו. לפעמים לאחר שנים קשה אפילו לאתר את כותב הביקורת ולבקש ממנו להסירה.

הפוסט מה זה דחיקת תוצאות שליליות או קידום אורגני שלילי? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%94-%d7%93%d7%97%d7%99%d7%a7%d7%aa-%d7%aa%d7%95%d7%a6%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a8/feed/ 0
למה להשתמש בכותב תוכן כשיש AI? https://kavenet.co.il/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%9e%d7%a9-%d7%91%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%91-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a9-ai/ https://kavenet.co.il/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%9e%d7%a9-%d7%91%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%91-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a9-ai/#respond Sun, 19 Mar 2023 17:08:02 +0000 https://kavenet.co.il/?p=2822 העולם שלנו מתקדם בצעדי ענק, ובכל רגע קופץ שדרוג טכנולוגי חדש, שמשאיר הרחק מאחור את מה שחשבנו למתקדם בשנה שעברה. ההתקדמות הטכנולוגית לא פוסחת על עולם יצירת התוכן וה-SEO, כאשר עם לידתו של ChatGPT, טכנולוגיית הבינה המלאכותית (AI) שיוצרת תוכן במהירות הבזק, ישנם עסקים רבים שבחרו לעבור להשתמש בבינה מלאכותית זו כדי ליצור תוכן במקום […]

הפוסט למה להשתמש בכותב תוכן כשיש AI? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
העולם שלנו מתקדם בצעדי ענק, ובכל רגע קופץ שדרוג טכנולוגי חדש, שמשאיר הרחק מאחור את מה שחשבנו למתקדם בשנה שעברה. ההתקדמות הטכנולוגית לא פוסחת על עולם יצירת התוכן וה-SEO, כאשר עם לידתו של ChatGPT, טכנולוגיית הבינה המלאכותית (AI) שיוצרת תוכן במהירות הבזק, ישנם עסקים רבים שבחרו לעבור להשתמש בבינה מלאכותית זו כדי ליצור תוכן במקום להשתמש בכותב תוכן אנושי.

אז למה בעצם לשלם לכותב תוכן אנושי, בעת שלחיצה אחת על כפתור יכולה לספק לי כמה טקסטים שאני רוצה? הנה כמה סיבות מרכזיות מדוע כדאי להמשיך להשתמש בכותב תוכן אנושי, ולא להסתמך רק על תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית:

1. יצירתיות

אין מה לעשות, זוהי הסיבה המרכזית לכך שה-AI לא מצליחה להחליף את כותבי התוכן: היא פשוט לא מקורית. האלגוריתמים של ה-AI מייצרים תוכן על סמך כמויות עצומות של מידע שהם מכילים ועל סמך דפוסים דומים בעבר, אך הם לא מסוגלים להמציא חומר חדש, שעדיין לא היה בעולם. אם אני סתם צריך כמויות גדולות של תוכן שימלאו את האתר – אני יכול להשתמש בו, אבל ברמת ה-SEO – זה שווה מעט מאוד.

לכותב תוכן אנושי יש את היכולת להעלות רעיונות ייחודיים, לנקוט בגישה יצירתית לנושאים שונים, ולהכניס משמעות מקורית לתוכן. היצירתיות והחדשנות הם אלו שמושכים את עיניו של הקורא, גורמים לו לקרוא עד הסוף ולצרוך תוכן נוסף של אותו יוצר תוכן, שזהו היעד המרכזי של עולמות ה-SEO, מפני שזמן שהייה ארוך באתר = קידום בתוצאות חיפוש גוגל = חשיפה רחבה יותר = הכנסות גדולות יותר.

ואם לסכם בקצרה: לבני האדם יש יכולת לחשוב, להרגיש ולדמיין, מה שמאפשר להם להעלות רעיונות, סיפורים ונקודות מבט חדשות. לעומתם, יכולת התגובה של בינה מלאכותית מוגבלת למידע שהוכנס אליה, והיא לא תוכל להמציא רעיונות חדשים וייחודיים.

2. מגע אישי

כיוון שהאלגוריתמים של ה-AI מסתמכים על דפוסים ונתוני עבר כדי ליצור תוכן חדש, זה עלול לגרום לטקסט להרגיש לא מקורי וחסר טאצ' אישי ורגשי, והעובדה שרובוט כתב את הטקסט ניכרת ברוב התכנים שמייצרת הבינה המלאכותית. בנוסף, כיוון שלבינה המלאכותית חסרה היכולת להבין רגשות, התוכן ירגיש לעיתים "חלול" וחסר אמפתיה, במיוחד כאשר מדובר בתוכן שמטרתו ליצור חיבור רגשי אל הקורא.

לכותב תוכן אנושי, לעומת זאת, יש את היכולת להביא פרספקטיבה וקול ייחודיים לתוכן שהוא יוצר, את האישיות ואת הקול האישיים שלו. הוא יכול להחדיר רגש לכתיבה, ובכך ליצור קשר רגשי עם הקורא, קשר שישפיע על פעולותיו הבאות. הומור, אמפתיה ושנינות הם דברים שרק בני האדם יכולים להכניס במינון הנכון ובמקום הנכון, והם מונעים מהתוכן להיות קר ואטום כמו תוכן של AI.

3. איכות

בסופו של תהליך, ישנם כמה פגמים מרכזיים באיכות של כתיבת מכונה על פני הכתיבה האנושית:

  • שפה ואוצר מילים: לא משנה כמה המכונה תתאמץ, כותב תוכן אנושי תמיד יוכל לכתוב בצורה משכנעת וזורמת יותר, עם אוצר מילים רחב וגבוה יותר. בדרך כלל AI מתקשה למצוא את המילים והביטויים הנכונים, מה שמוביל לשגיאות דקדוקיות, ניסוח מביך ותוכן לא ברור שחוזר על עצמו.
  • מידע כוזב: כאמור, הבינה המלאכותית לא יכולה להמציא מידע משלה, היא פשוט סורקת את כל מרחבי המרשתת ועושה שימוש בחומר הקיים שם. כתוצאה מכך, המידע המופק מהבינה המלאכותית יכול להיות שגוי לחלוטין, מפני שברחבי האינטרנט קיים מידע כוזב בהיקפים עצומים. בשל כך, לא ניתן באמת להסתמך על מידע שכתבה בינה מלאכותית.
  • אתיקה ורגישות: לבינה המלאכותית אין שכל, והיא לא יכולה להחליט מתי המידע מתאים ומתי הוא פוגעני, מתי הוא גס מדי ומתי פשוט לא אתי להפיץ אותו. ייתכן שנוכל להיעזר בבינה המלאכותית, אבל אי אפשר לסמוך עליה שהיא תדע מה אֶתי ונכון.

4. עקביות

בעוד שאלגוריתמים של AI יכולים ליצור במהירות כמויות גדולות של תוכן, הם לא תמיד יהיו עקביים מבחינת הטון והסגנון, דבר שעלול להיות בעייתי במיוחד עבור מותגים שמנסים לבסס סגנון ספציפי ועקבי בכל תכני השיווק שלהם.

כותב תוכן אנושי, לעומת זאת, יכול לבנות סגנון אישי וספציפי ולהתמיד איתו בעקביות ולאורך זמן. הוא יבטיח שהתוכן יהיה מותאם למסר ולסגנון של המותג, ובכך יסייע לבנות עבור המותג זהות חזקה וספציפית ולכבוש את קהל היעד.

5. מיקוד והתאמה

אין מה לעשות, מכונה זו מכונה. קשה לבקש ממנה להתאים את התוכן שלה לקהל ספציפי (חרדי, למשל), והיא לא תדע להשתמש בשפה הראויה והמתאימה עבורם. במקביל, יהיה קשה לבינה מלאכותית לייצר תוכן איכותי שיתאים גם לצעירים וגם למבוגרים, וכן הלאה.

עם זאת, הסעיף הכי רלוונטי עבור מקדמי האתרים הוא האחרון: SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש) הוא היבט מכריע ביצירת תוכן לקידום אתרים. כותבי תוכן אנושיים מבינים מה זה SEO וכיצד זה עובד; הם יכולים להשתמש במילות מפתח בפיזור מתאים ובטכניקות נוספות כדי להתאים את התוכן לכללי הקידום, ובכך לשפר את הנראות והדירוג של האתר. AI, לעומת זאת, עשויה להתקשות בכתיבת תוכן מותאם למנועי חיפוש, מה שעלול לגרום לנראות ודירוגים נמוכים יותר.

אז לסיכום: למה להשתמש בכותב תוכן כשיש AI?

לכותבי תוכן אנושיים עדיין יש יתרון משמעותי על הבינה המלאכותית בכך שהם יכולים לייצר תוכן איכותי, יצירתי, מניע לפעולה וממוקד מטרה הרבה יותר מכל תוכן שייכתב בידי AI. אז פנו לכוונת, ותקבלו קידום אתרים שרותם את ה-AI לטובתו, אבל לא מתעלם מהגורם האנושי.

הפוסט למה להשתמש בכותב תוכן כשיש AI? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%9e%d7%a9-%d7%91%d7%9b%d7%95%d7%aa%d7%91-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a9-ai/feed/ 0
קידום אתרים על בסיס הצלחה https://kavenet.co.il/%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a1-%d7%94%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%94/ https://kavenet.co.il/%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a1-%d7%94%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%94/#respond Sun, 26 Feb 2023 10:41:36 +0000 https://kavenet.co.il/?p=2808 אחת השאלות שאני נשאל כל הזמן היא "האם אתה עובד לפי אחוזים?", או "למה שאשלם לך על קידום אתרים מראש? תתחיל את הקידום, ותקבל עמלה על כל עסקה שנסגרת דרך האתר!". לא פעם כשאני שולח את הצעה עם מחיר קידום אתרים, אני מקבל את השאלה הזאת, והחלטתי לענות עליו אחת ולתמיד. ההצעה לעבוד תמורת אחוזים, […]

הפוסט קידום אתרים על בסיס הצלחה הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
אחת השאלות שאני נשאל כל הזמן היא "האם אתה עובד לפי אחוזים?", או "למה שאשלם לך על קידום אתרים מראש? תתחיל את הקידום, ותקבל עמלה על כל עסקה שנסגרת דרך האתר!". לא פעם כשאני שולח את הצעה עם מחיר קידום אתרים, אני מקבל את השאלה הזאת, והחלטתי לענות עליו אחת ולתמיד.

ההצעה לעבוד תמורת אחוזים, או לקבל שכר על בסיס הצלחה, נפוצה מאוד בתעשיית קידום האתרים, אך חשוב להבין שמודל תשלום מסוג זה הוא מסובך יותר ממה שנראה במבט ראשון.

אני אנסה להסביר לכם למה אני מתכוון, ואחלק את ההסבר לכמה נושאים:

השוואה למקצועות אחרים

כחשמלאי, האם היית מוכן לעבוד ולקבל שכר רק אם הלקוח היה מרוצה מהעבודה? ברוב המקצועות התשלום מבוסס על העבודה שנעשתה, לא על הצלחת העבודה. גם לרופא אתה משלם עבור הניתוח, ללא קשר להצלחתו של הניתוח.

רמת המחויבות לקידום האתר וסגירת עסקאות

נניח שחתמנו על חוזה מסודר, ועשיתי את כל תהליך קידום האתרים בתשלום מלא. עבדנו, בנינו אתר וקידמתי אותו בכל הכלים העומדים לרשותי. בסופו של דבר, אחרי שהשקעת בפרויקט 10—15 אלף שקל, מתחילות לזרום פניות בקצב גבוה. המצב הנוכחי הוא שאתה ב'השקעה' שאתה צריך לכסות. כל פנייה עלתה לך כסף, וכל פנייה שלא הופכת ללקוח משלם מכאיבה לך בכיס, ולכן תעשה כל מה שאתה יכול כדי להמיר כל פנייה לעסקה.

עכשיו בוא נחשוב רגע: אם כל הפרויקט של קידום האתר לא עלה לך שקל, כמה תתאמץ ותשקיע בסגירת כל עסקה? נכון שגם אתה רוצה להפוך כל פנייה לעסקה, כי זה שווה לך כסף, אבל אם הלקוח נפל עליך ביום רע – הסיכוי שתתאמץ לסגור את העסקה בכל מחיר שואף לאפס.

מי מפסיד במקרה כזה? אני! אני שהייתי אמור לקבל עמלה על העסקה הזו, אני שמחוייב לפרויקט, אני שהשקעתי עליו כסף, אני שהשקעתי עליו המון זמן, אני שסוף סוף מתחיל לראות את התוצאות של המאמצים שלי. אבל אתה? מה מחייב אותך? הלחץ שלך לסגור עסקאות יורד בעשרות אחוזים, ובעוד אתה לא מרגיש את זה בכיס – אני כן.

למה אני צריך אותך?

החלק השלישי של ההסבר הוא גם החלק החשוב ביותר: למה אני צריך אותך? כשקבלן ממליץ על בעל מקצוע מסוים, וכמובן גם לוקח עמלות על ההמלצה מבעל המקצוע, הוא לא נועל את עצמו על איש מקצוע אחד – הוא עובד עם מי שהכי משתלם לו, מי שנותן לו את העמלות הכי גבוהות ואת השירות הכי טוב. אם מישהו לא מוצא חן בעיניו, הוא פשוט מחפש איש מקצוע אחר. הכוח נמצא אצל הקבלן: הוא מביא את העסקאות ואת הפניות כשהן כבר בשלב מתקדם מאוד, ואנשי המקצוע רק עומדים בתור ומבקשים מהקבלן שיבחר בהם.

כאן, אני הקבלן. אני זה שעושה את מחקר השוק; אני יודע כבר מהן מילות המפתח החשובות, אני כבר יודע מי המתחרים הכי חזקים שלך בשוק ומה צריך לעשות כדי לנצח אותם, ואני יודע ממך שהשוק הזה הוא שוק עם עמלות כבדות, שכדאי להשקיע בו. אז למה שאני אבחר בך? אני פשוט אבנה אתר כל שהוא ואקדם אותו בעצמי, ובסוף אמכור את הפניות שמגיעות ממנו לאיש המקצוע שיציע לי את העמלה הגבוהה ביותר.

אגב, אני כבר עושה את זה: אני בודק תחום, מבין שאני יכול בקלות להביא בו עסקאות, בונה אתר, ומקדם אותו עד שאני מתחיל לקבל פניות. בדרך כלל בשלב הקידום הראשוני אני נותן לאיש מקצוע את הלידים בחינם, וכשכמות הפניות מתחילה להיות רצינית יותר, אני מסכם עם איש המקצוע על גובה העמלה. אם זה לא מתאים לו – אני מחפש בעל מקצוע אחר שיקנה את הפניות.

עד עכשיו הסברתי למה זה לא יכול לעבוד. האם יש סיכוי שזה כן יעבוד? יש מצב שכן, וכאן אפרט:

1. תשלום עלויות

הלקוח חייב להקדיש תקציב חודשי מסוים לעלויות שוטפות. אמנם לא תשלם לי על שעות העבודה שלי, אבל כן תשלם על הוצאות כמו קניית קישורים חיצוניים לאתר, תשלום לכותב תוכן, תשלום למעצב לאתר וכדומה. כשתתחיל להוציא כסף מהכיס, גם אם אלו סכומים לא גבוהים יחסית לפרויקט קידום אתרים שלם, המחויבות שלך לפרויקט תעלה פלאים.

2. תשלום עתידי

הלקוח אמנם לא מוציא מכיסו כרגע כלום, אבל אנחנו מסכמים שבעבודות הראשונות שמגיעות מהאתר – כל הרווח הולך לכיסוי ההוצאות שלי, והתשלום הוא לא עמלה כמקובל. בדיוק כמו שאני התחלתי לעבוד והשקעתי בחינם, אתה תעבוד בחינם עד שהכסף יכסה את העלויות הקודמות שלי, ואז נעבור לתשלום עמלה לכל עסקה, כפי שסוכם.

3. מתן ערך מוסף

אם אתה יכול להעניק לי ערך מוסף שיחסוך לי כסף, כמו להשיג בעצמך מאמרי תוכן לאתר או קישורים חיצוניים איכותיים – ייתכן שזה יהיה משתלם לי מספיק כדי להסכים לקבל עמלה עבור כל עסקה שתסגר.

רגע, אם הסברת כל כך יפה למה זה לא עובד, למה יש מקדמי אתרים שכן עובדים על בסיס הצלחה?

כאן אני רוצה להיזהר ולהזהיר, וכדאי לשים לב היטב!
כל אתר באשר הוא, מהווה נכס חשוב, בוודאי למקדמי אתרים. כדי לקדם אתרים, חייבים תשתית חזקה של אתרים כדי להוציא מהם קישורים, או לחילופין – לקנות קישורים בהרבה כסף ממקדמים אחרים.

הסכנה בקבלת הצעה בדמות "קידום על בסיס הצלחה, תשלמו כשתגיעו לעמוד הראשון":

יכול להיות מצב שבו חברה שזקוקה לתשתית קישורים תפרסם הצעה כזאת של תשלום על בסיס הצלחה, וכך הם יקבלו פניות מהרבה בעלי אתרים, והנה – יש להם תשתית אתרים בחינם להוציא מהם קישורים. בפועל, מה שיקרה זה שהאתר שלך ישמש להוצאת קישורים חיצוניים לכל הלקוחות המשלמים, והאתר שלך רק ירד בדירוגים וייחשב כאתר ספאם. אז, כשתבוא להתלונן, הם יגידו לך: "לא שילמת, על מה אתה מתלונן???".

לכן, גם אם קיבלתם הצעה של קידום לפי הצלחה, תדאגו לחוזה ברור!

תזכרו שהאתר שלכם הוא נכס יקר, שהוצאתם עליו לא מעט כסף, ויש הרבה חברות שישמחו לקבל אותו בחינם. לכן, גם הצעה כזאת, חייבת לבוא בזהירות. וכן! תזכרו שבסופו של דבר האתר בבעלותכם, ולכן אתם רוצים לראות דו"ח קידום אתרים מפורט על מה שקרה באתר שלכם. לא חייבים כל חודש, אבל בהחלט מידי פעם.

אז לסיכום: האם אני עובד לפי אחוזים?

בהחלט יכול להיות שכן. אם יש לכם כבר אתר חזק בתחום כל שהוא, אבל משום מה אתם לא מצליחים להפוך אותו לכסף – פנו אליי. אני אבדוק את האתר שלכם, ואם אני אראה סיכוי שבקלות יחסית אפשר להמיר אותו לכסף, אני אקח את הפרויקט בשמחה.

יש לכם עוד שאלות? רוצים לקדם את האתר שלכם בצורה מקצועית?

תשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם, כדי לקדם את האתר שלכם לרמה הכי גבוהה שאפשר.

הפוסט קידום אתרים על בסיס הצלחה הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a1-%d7%94%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%94/feed/ 0
גוגל לעסק שלי: דף עסקי שמביא לידים חמים ולקוחות משלמים https://kavenet.co.il/%d7%92%d7%95%d7%92%d7%9c-%d7%9c%d7%a2%d7%a1%d7%a7-%d7%a9%d7%9c%d7%99-%d7%93%d7%a3-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%a9%d7%9e%d7%91%d7%99%d7%90-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d/ Thu, 10 Mar 2022 17:38:03 +0000 https://kavenet.co.il/?p=1311 איך מביאים לעסק שלי לקוחות חדשים? אחד האתגרים הגדולים של עסקים, ולא משנה אם מדובר על עסקים קטנים של איש אחד או על תאגידים גדולים, הוא להביא לקוחות חדשים. יש כיום תחרות גדולה כמעט בכל נישה ובכל תחום, ולכן יש להקצות משאבים שונים כדי להבליט את העסק מול הלקוחות הפוטנציאליים. בגלל זה עסקים רבים מעוניינים […]

הפוסט גוגל לעסק שלי: דף עסקי שמביא לידים חמים ולקוחות משלמים הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
איך מביאים לעסק שלי לקוחות חדשים?

אחד האתגרים הגדולים של עסקים, ולא משנה אם מדובר על עסקים קטנים של איש אחד או על תאגידים גדולים, הוא להביא לקוחות חדשים.

יש כיום תחרות גדולה כמעט בכל נישה ובכל תחום, ולכן יש להקצות משאבים שונים כדי להבליט את העסק מול הלקוחות הפוטנציאליים.

בגלל זה עסקים רבים מעוניינים לקדם את העסק שלהם בגוגל. ככל שהעסק מופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש, כך עולה הסיכוי שלקוחות פוטנציאליים יחשפו אליו.

בניגוד לרשתות החברתיות השונות שבהן הלקוח הפוטנציאלי שלנו פשוט גולל ונחשף למגוון תכנים שונים, בגוגל השליטה נמצאת בידיים שלו – הוא בוחר את התכנים שאליהם הוא מעוניין להיחשף.

זו הסיבה שבזכותה הלידים שמגיעים מקידום אורגני הם לידים חמים יותר שקל הרבה יותר להפוך אותם ללקוחות משלמים.

תוספת מהירה לקידום אתר

ישנם עסקים רבים שנמצאים בשוק תחרותי מאוד. כדי לקדם את האתר שלהם למקומות הראשונים בתוצאות חיפוש גוגל הם יצטרכו להשקיע משאבים רבים ולהבין שמדובר בתהליך שעשוי להימשך זמן מה.

לעומת זאת, מי שעיניו בראשו יכול לראות שגוגל מציעה פתרונות נוספים לקידום העסק בתוצאות החיפוש, והעיקרי שבהם הוא "גוגל לעסק שלי".

מה זה גוגל לעסק שלי?

גוגל לעסק שלי, או בשמו החדש "פרופיל העסק בגוגל", הוא דף עסקי שמציעה חברת גוגל ומופיע ב"גוגל מפות".

לדף העסקי הזה יש כמה יתרונות ברורים, ועסק שלא מנצל את המשאב החינמי הזה שענקית הטכנולוגיה גוגל מציעה לו – פשוט מפספס הזדמנות להביא לקוחות רבים.

חשיפה גבוהה

היתרון הראשון של גוגל לעסק שלי הוא החשיפה הגבוהה. בדרך כלל גוגל מציגה דפים עסקיים מיד לאחר המודעות הממומנות.

המשמעות היא שהעסק שלכם יזכה לחשיפה גבוהה מאוד בקרב לקוחות רלוונטיים שמחפשים את השירות שאתם מעניקים.

בניית אמון

אחד הדברים החכמים שגוגל עשו בדפים העסקיים שלהם הוא הצגת דירוג כוכבים וביקורות של לקוחות. הנתונים האלה עוזרים ללקוח לתת אמון בעסק ומגבירים את הסיכוי להמיר אותו ללקוח משלם.

למעשה, ישנם סקרים רבים שמראים כי גולשים ברשת מתייחסים לביקורות האלה כאילו הן המלצות על העסק מחבר או בן משפחה.

הנעה לפעולה

יתרון נוסף של גוגל לעסק שלי הוא היכולת שלו לגרום ליותר לקוחות ליצור קשר עם העסק, על ידי שיחת טלפון, כניסה לאתר או אפילו ניווט לחנות או למשרד.

למעשה, גוגל לעסק שלי מאפשר ללקוחות הפוטנציאליים שלכם ליצור עמכם קשר ישירות מתוצאות החיפוש, בלי צורך להיכנס לאתר שלכם.

כל משווק ומקדם אתרים יודע שכל קליק מיותר עלול לגרום לנטישה של לקוחות פוטנציאליים, ולכן היכולת שלהם ליצור אתכם קשר ישירות מדף תוצאות החיפוש בלי צורך להיכנס לאתר שלכם מגדילה את אחוזי ההמרה בצורה משמעותית.

מחיר

יתרון נוסף ומשמעותי מאוד להרבה עסקים הוא המחיר. למעשה, גוגל לעסק שלי הוא חינמי לחלוטין. כל כניסה לאתר האינטרנט שלכם, כל שיחה שתקבלו וכל לקוח חדש שיגיע אליכם דרך הדף העסקי הזה – לא יעלה לכם שקל!

במקום לשלם על לידים, על קליקים או על חשיפות, אתם יכולים לקבל את כל אלו בחינם.

נכס חיוני לכל עסק

לכן, כאשר אתם שוקלים כיצד לקדם ולשווק את העסק שלכם, כדאי לכם מאוד להקים דף עסקי בגוגל ולקדם אותו כמו שצריך.

ישנם לא מעט עסקים בארץ ובעולם שהדף העסקי הזה מביא להם כמות מכובדת של לידים חמים ולקוחות חדשים מדי חודש.

עבור עסקים רבים, מדובר באחד הנכסים היעילים והחיוניים ביותר, שמאפשר להם ליהנות מזרם שוטף של לקוחות חדשים כמעט בלי מאמץ וכמעט בלי השקעה.

למעשה – וזה טיפ קטן בשביל כל אחד ואחת מכם – כאשר לקוחות משאירים ביקורות בדף העסקי שלכם, הם מסייעים לכם לקדם אותו בתוצאות החיפוש.

המשמעות היא שהלקוחות שלכם יכולים לעשות את העבודה בשבילכם! שווה, לא?

הפוסט גוגל לעסק שלי: דף עסקי שמביא לידים חמים ולקוחות משלמים הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
איך עושים קידום אתרים לעורכי דין? https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a2%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%95%d7%a8%d7%9b%d7%99-%d7%93%d7%99%d7%9f/ https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a2%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%95%d7%a8%d7%9b%d7%99-%d7%93%d7%99%d7%9f/#respond Wed, 02 Feb 2022 16:44:09 +0000 https://kavenet.co.il/?p=1305 אחת השאלות שאני פוגש הכי הרבה היא: "רגע, אתה מבין בטיטולים? אם אתה לא יודע מה ההבדל בין האגיס לפמפרס, איך תקדם את חנות מוצרי התינוקות שלי?". השאלה היא טובה, אבל התשובה היא – לא, אני לא מבין בטיטולים, ולא, זה לא יפריע לי לקדם את האתר שלך בצורה הטובה, האיכותית והמקצועית ביותר.
התחום שאני חייב להבין בו הוא קידום אתרים. את התחום שלך אני צריך להבין בצורה בסיסית תוך כדי תנועה, ולכן חברת קידום אתרים אחת יכולה גם לעשות קידום אתרים לעורכי דין, גם לחנות למוצרי תינוקות, גם לצימרים בצפון וגם לחברה לניסור בטון.

הפוסט איך עושים קידום אתרים לעורכי דין? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>

מה זה קידום אורגני?

קידום אורגני היא שיטה לקדם ולשפר את דירוג האתר שלך בתוצאות שמביא גוגל.

הכלל הראשון בקידום אורגני הוא לדבר את השפה של האתר שאתה מקדם. כשגולש מגיע לאתר שמוכר חופשות הוא יצפה לראות אתר קליל, צבעוני וזורם; כשהוא מגיע לאתר של תשמישי קדושה הוא יצפה לאווירה של נקיות וקדושה, ובאתר של חנות תכשיטים הוא יצפה ליוקרה וזוהר. אם האתר לא ידבר בשפה שמתאימה לנושא שלו – הגולש ינטוש אותו די מהר, ונטישה של אתר גורמת לו להתדרדר מטה בדירוג גוגל.

באתר של עורך דין נקפיד במיוחד על כך שהטקסט יהיה מקצועי ובשפה עשירה וברורה, כדי שהגולשים יישארו באתר, והוא יעלה בדירוג התוצאות.

במה שונה קידום אתרי עורכי דין מתחומים אחרים?

בקידום עורכי דין בגוגל יש כמה נקודות מיוחדות. נתמצת לכם אותן כאן, ונפרט בהמשך:

  • הגבלה על הפרסום: החוק לא מאפשר לעורכי דין לכתוב מה שהם רוצים באתר שלהם, ומקדם האתרים צריך להיות מודע לכך.
  • קישורים מאתרים "חזקים": אם באתרים רגילים הקישורים החיצוניים יכולים להיות מאתרים שונים ובאיכות משתנה, בקידום אתרים לעורכי דין חשוב שיהיו כמה שיותר כתבות מקצועיות שיפורסמו באתרים מוכרים. הדבר גורם לעורך הדין להיחשב כרציני גם בעיני גוגל וגם בעיני לקוחות פוטנציאליים.
  • סמכות מקצועית: כשגולש ניגש לקרוא מאמר, הוא קודם כל בודק: מי כתב את המאמר? עד כמה הוא אמין, מקצועי ובעל סמכות? עד כמה אני יכול לסמוך עליו? לכן חשוב מאוד שבראש כל מאמר יהיה כתוב בצורה מסודרת מי הוא כותב המאמר ובאיזה תחום הוא מתמחה.
  • תחרות גבוהה במיוחד: אתרי עורכי דין הם שוק צפוף ותחרותי מאוד, וכדי שהאתר שלך יבלוט מעל היתר צריך לתכנן בקפידה אסטרטגיית קידום אתרים המתאימה לתחום.
  • קידום על פי מיקום: בניגוד לאתרי רכישות, שם ניתן לרכוש מחנות בכל אזור בארץ בזכות המשלוחים, את עורך הדין שלו הלקוח רוצה לפגוש בקלות ובמהירות, ובדרך כלל מספר פעמים. לכן, חשוב לו שעורך הדין שלו יהיה קרוב, והוא יחפש עורך דין בגוגל על פי אזור. בשל כך, חלק ממילות המפתח יהיו "עורך דין בירושלים", "עורך דין באזור אשדוד", וכן הלאה.
  • תוכן רב ואיכותי: קידום אורגני הוא תמיד ביחס למתחרה. כיוון שבאתרים של עורכי דין יש בדרך כלל המון תוכן, חשוב מאוד שאצלכם יהיה יותר תוכן מאשר אצל המתחרה. אם הוא מעלה 5 מאמרים בחודש – אני אעלה 7 מאמרים, וכדומה.

הגבלה על הפרסום

אני מקדם אתרים, לא עורך דין (?), אבל כמישהו שמקדם עורכי דין אני חייב לדעת מה מותר ומה אסור לפרסם באתרים של עורכי דין. למשל, אסור לשכנע אדם לצאת לתביעה, אסור לזלזל בעורך דין אחר, אסור לפרסם שמות של לקוחות בלי רשותם, ועוד. הפרסום צריך לפרט את יכולותיו של המשרד, כדי שהגולש יבין שמדובר במשרד מקצועי, וצריך להיראות מכובד, אמין ומקצועי ככל האפשר. אם תרצו, תוכלו לקרוא כאן את הכללים בהרחבה.

קישורים מאתרים "חזקים"

בניית פרופיל קישורים חיצוניים חשובה לכל אתר ובוודאי בתחום כל כך תחרותי. ההבדל המהותי בין קידום אתרים לעורכי דין לקידום אתרים אחרים הוא בסוג הקישורים: באתרי עורך דין כדאי לקנות קישורים מאתרי חדשות, מאתרים של עורכי דין אחרים, ליצור שיתופי פעולה ולהקפיד על קישורים רק מאתרים מקצועיים וסמכותיים, ולא מאתרים שאינם נחשבים.

טוב וכדאי לקשר החוצה לאתרים רלוונטים שיועילו לגולש, יתנו לו עוד מידע ויגרמו לו לחזור אליך שוב, למשל לאתרים של בתי משפט, מערכת נט המשפט, תולעת המשפט, וכן הלאה.

יש כמה דרכים להשיג קישורים חיצוניים איכותיים: ניתן לקנות קישורים דרך ספקי קישורים, ניתן להזמין כתבות באתרי חדשות, ניתן לעשות החלפת קישורים עם מקדמי אתרים, ניתן להתארח אצל קולגה ולספק לו ראיון בתמורה לקישור, ועוד.

סמכות מקצועית

גוגל נותן משקל רב לסמכות ולמקצועיות האתר. הוא רוצה לדעת מי עומד מאחורי האתר, מה הידע שלו ועד כמה הוא מקצועי ורציני.

באתרים של עורכי דין זה חשוב שבעתיים; דף ה"אודות" של אתר עורכי דין חייב להיות מאוד מפורט ולכלול בתוכו תעודות, הכשרות, ניסיון מקצועי, פירוט במה האתר מתמחה, לינקים לאזכורים של עורך הדין באתרים מקצועיים, צוות המשרד, הצלחות מהעבר, וכדומה. ככל שתוכיחו לגולש שהאתר יותר סמכותי ומקצועי – הסיכוי להפיכתו ללקוח שלכם גדולה יותר. 

המשוואה פשוטה מאוד: יותר אמינות לגולש = יותר זמני שהייה באתר = יותר אמינות מגוגל = עלייה בתוצאות החיפוש.

תחרות גבוהה במיוחד

כל שנה יש בישראל כשלושת אלפים עורכי דין חדשים. אם תקחו בחשבון את העובדה שכל עורך דין או משרד לעורכי דין רוצה לגייס כמה שיותר לקוחות, תבינו שאתרי האינטרנט שלהם – שהם הדרך העיקרית למציאת עורך דין – חשובים להם מאוד. דבר זה גורם לכך שתחום קידום האתרים לעורכי דין הוא מהתחרותיים והעמוסים ביותר בארץ.

איך מודדים תחרות בקידום אורגני?

מחקר תחרות הוא אחד המחקרים המעניינים והחשובים שצריך לעשות, כיוון שכדי לקבל החלטה על גודל התקציב ולקבוע יעדי זמן לעלייה במיקום בחיפוש גוגל, חייבים למדוד את התחרות הקיימת בשוק.

במאמר נפרד נסביר לעומק איך עושים מחקר תחרות לקידום אורגני, וכאן ניתן בקצרה כמה דגשים חשובים לבדיקות שכל אחד יכול לנסות בבית:

  1. לחפש את המילה בגוגל: כמה תוצאות יש על החיפוש? חיפוש המילה "עורך דין" מניב (נכון לפברואר 2022) 6,580,000 תוצאות. לשם השוואה, ביטוי תחרותי נוסף, "מעצב פנים", מניב 2,960,000 תוצאות.
    חיפוש על הביטוי עורך דין
  2. תכתוב בשורת החיפוש בגוגל allintitle:"הביטוי שאותו נרצה לבדוק", הבדיקה הזאת תלמד אותנו כמה תוצאות שמים את המילה שאותה אנו מקדמים בכותרת. המילה עורך דין זה 304,000.
  3. גוגל פרסומות: לגוגל יש שירות פרסומות משלה, "Google Ads", המעניק ציון אינדקס גוגל בין 1 ל-100, מראה לי את כמות החיפושים למילה המבוקשת וכן את רמת התחרותיות בתחום (גבוהה, בינונית, נמוכה). הנתונים לא מדויקים מאוד, אבל יכולים לתת אינדיקציה ולצייר עבורנו תמונה כללית.
  4. האתרים שבראש הרשימה: נבדוק את האתרים שמופיעים ראשונים בתחום שלנו כשמחפשים אותו בגוגל. נראה מה הוותק שלהם, כמה תוכן הם מעלים לאתר ובאיזו תדירות, כמה קישורים חיצוניים יש להם באתר ובאיזו צורה הוא בנוי.

אחרי שעשינו את הבדיקות האלו, נוכל כבר לשער מהי רמת התחרות, מה גודל התקציב שצריך להשקיע וכמה זמן בערך ייקח לאתר שלנו להגיע לתוצאות הראשונות בגוגל כשיחפשו את הביטוי הזה.

קידום על פי מיקום

סוג קידום זה מתבסס על המיקום הפיזי של עורך הדין. הקידום מתבסס על מילות מפתח שנוסף להם ביטוי מיקום, כמו: עורך דין בתל אביב, חנות רהיטים בירושלים, מוסך ברעננה, פיצה בשכונת התקווה וכדומה.

מלבד הקידום באתר שלנו, צריך גם לתחזק את הדף שלכם ב"גוגל מפות". חשוב להעלות שם פוסטים, תמונות ומידע רב ככל האפשר, לעלות על שאלות שעולות בתגובות וכמובן – קישור לאתר שלכם ומספר טלפון. בצורה כזו תתקדמו בחיפוש מבוסס מיקום, שהוא תחרותי פחות. כלומר, אם הביטוי "עורך דין" הוא תחרותי ועמוס מאוד, הביטוי "עורך דין פלילי בנתניה" הוא תחרותי פחות בצורה משמעותית ?.

רווח נוסף יהיה יחס המרה גבוה יותר ביחס לכמות הצפיות: יש יותר סיכוי שגולש שמחפש "עורך דין פלילי בנתניה" ישכור את שירותכם מאשר גולש שמחפש "עורך דין".

קידום אתרים לוקאלי

תוצאות מבוססות מיקום על הביטוי "עורך דין פלילי בנתניה"

תוכן רב ואיכותי

כותב תוכן מתחיל גובה בין 8 ל-30 אגורות למילה. תוכן כזה מתאים לאתרים אחרים, אבל לא לאתרים של עורכי דין, שבהם רמת התוכן גבוהה ואיכותית. כותב תוכן איכותי ומקצועי מתחיל ממחיר של 30 אגורות למילה, אבל לאתרים של עורכי דין מומלץ לעלות עוד שלב אחד למעלה.

אתר של עורך דין חייב להכיל תוכן איכותי מאוד. המאמרים צריכים להיות בשפה גבוהה, מגובה בסימוכין ועם קישורים למקורות מידע אמינים, וכן הלאה.

לכן, הדבר המומלץ ביותר הוא לכתוב את התוכן בעצמכם. כמובן שאחר כך התוכן יעבור עריכה כדי להתאים לכללי הפרסום האורגני, אבל אם אתם או מישהו אחר מצוות המשרד שלכם מבין בתחום, שום מחקר שיבצע גורם תוכן חיצוני לא יכול להשתוות לו. אם אין לכם זמן לזה ואין לכם עובד שיכול להעלות מאמרים כאלו באופן סדיר, ניתן לפנות לכותב תוכן מקצועי בתחום (עורכי דין שמתעסקים בכתיבת מאמרים או סטודנטים למשפטים). התשלום יהיה גבוה יותר מתשלום לכותב תוכן רגיל, אבל התוצאה תהיה איכותית ומקצועית יותר בהתאם.

אל תשכחו את האינדקס!

ברוב חלקי עולם קידום האתרים החשיבות של האינדקסים הולכת ונעלמת. אף אחד לא מחפש חנות רהיטים באינדקס, פשוט מחפשים בגוגל.

יש כמה תחומים שבהם המצב שונה. כשאדם מחפש בעל מקצוע ורוצה למצוא מישהו אמין, חשמלאי, אינסטלטור או טכנאי מזגנים, הוא פונה לאתר כמו "מידרג", שהוא חזק מאוד בתחומו ולכל בעל מקצוע שווה להירשם אליו.
גם תחום עריכת הדין הוא דומה. אנשים מפחדים לפנות לעורך הדין הראשון שהם רואים בגוגל בלי לדעת מול מי הם עומדים, ולכן, אחרי שהם מחפשים אותך בגוגל, הם גם נכנסים לאתרי אינדקס שונים וחזקים בתחום (כמו "פסק דין", "דין", "B144", "לשכת עורכי הדין", דפי זהב, ועוד) ובודקים אם אתה מופיע בהם. לכן מומלץ להירשם לאינדקסים אלו, כדי לקבל אמינות ולהתקדם בחיפוש המבוסס על מיקום.

לסיכום: על מה חשוב להקפיד בקידום אורגני לעורכי דין?

  • קישורים חזקים – אתרי חדשות ואתרים רלוונטיים
  • סמכות האתר – עמוד "אודות" מושקע
  • תוכן האתר – תוכן איכותי והרבה
  • הרשמה לאינדקסים רלוונטיים
  • התמקדות בקידום על פי מיקום

יש לכם עוד שאלות? רוצים לקדם את האתר שלכם? תשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם, כדי לקדם את האתר שלכם לרמה הכי גבוהה שיש.

הפוסט איך עושים קידום אתרים לעורכי דין? הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a2%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%95%d7%a8%d7%9b%d7%99-%d7%93%d7%99%d7%9f/feed/ 0
מה צריך להכיל דו"ח קידום אתרים https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%9c-%d7%93%d7%95%d7%97-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d/ https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%9c-%d7%93%d7%95%d7%97-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d/#respond Thu, 14 Oct 2021 09:38:14 +0000 https://kavenet.co.il/?p=615 דו"ח קידום אתרים הוא הכלי שלנו למדוד את עבודתו של מקדם האתרים, לראות שהוא עושה עבודה טובה ולהבין על מה אנחנו משלמים לו. אחרי שבעל אתר קורא דו"ח כזה הוא צריך להיות מסוגל להבין לאן הכסף שלו הולך ומה הרווח מההשקעה.

חשוב מאוד להבין מה מכיל הדו"ח ומה אנחנו לומדים ממנו. אם הדו"ח לא ברור מספיק, אולי המקדם לא ממש יודע מה להציג בו… במאמר הזה נסביר מה חשוב שיהיה בדו"ח ומה אנחנו לומדים מהנתונים המופיעים בו.

הפוסט מה צריך להכיל דו"ח קידום אתרים הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
7 פרמטרים בדו"ח קידום אתרים ומה אנחנו לומדים מהם

רשימת פעולות אופטימיזציה

המחיר של קידום אתרים נקבע בעיקר לאחר חישוב כמות השעות שהמקדם הולך להשקיע בשלל פעולות קידום עבור האתר.

הדבר שהכי משפיע על קידום האתר בגוגל הוא האתר עצמו. יש שלל כללים של גוגל הקובעים איך תוכן של אתר אמור להיראות, החל מכותרות, תיאורים, משקלי תמונות ועוד, ומקדם אתרים צריך להתאים את האתר שלכם לכללי גוגל בצורה הטובה ביותר. ברשימת פעולות האופטימיזציה שמגיש לכם המקדם צריכות להופיע הפעולות שהמקדם עשה לשיפור האתר, אלו עמודים טופלו, מה בדיוק טופל בכל עמוד וכן הלאה.

רשימת הפעולות עשויה להיות טכנית וארוכה במיוחד, בעיקר בחודשים הראשונים לקידום. חלק מהמושגים לא תבינו, כמו הגשת מפת XML, בדיקת פירורי לחם, בדיקת סריקת תוויות ועוד, אבל אל תתביישו לבקש ממקדם האתרים הסבר קצר על כל דבר, בדיוק בשביל זה אתם משלמים לו. עם זאת, קחו בחשבון שכל שורה ברשימה מעידה על פעולה שלעיתים עשויה לקחת כמה שעות עבודה.

ברשימה צריכים גם להופיע העמודים שעברו אופטימיזציית תוכן, העמודים שקיבלו כותרות חדשות, העמודים שהתמונות שבהם עברו אופטימיזציה וכדומה.

רשימת מאמרים חדשים באתר

בכל חודש כדאי להוסיף מאמרים ותוכן לאתר שלכם, זה מסייע מאוד לקידום האתר. בדו"ח צריכים להופיע קישורים למאמרים שעלו החודש לאתר. מומלץ להיכנס לקישור ולראות שהתוכן באמת עלה לאתר בצורה מסודרת ונאה, ושאין בו בעיות, שגיאות כתיב וכדומה. כמו כן, כדאי לבדוק את איכות התוכן שעלה.

רשימת תכנים שהתווספו לעמודים פנימיים באתר

חלק חשוב בעבודת הקידום הוא הוספת תכנים חדשים לעמודים שאותם אנחנו מקדמים. למשל, אם אנחנו מקדמים באתר עמוד ספציפי שעוסק בריהוט גן, כדאי מאוד שהעמוד הזה יכיל יותר תוכן מעמודים מקבילים אצל המתחרים, ולכן חשוב לעבות את התוכן באתר באופן עקבי. המקדם צריך לפרט בדו"ח את העמודים שעברו עיבוי תוכן, העמודים שנוסף להם תוכן חדש וכן הלאה.

רשימת קישורים חיצוניים

קישורים לאתר שלנו באתרים חיצוניים מחזקים אותו ונותנים לגוגל סיבות נוספות לדרג אותו גבוה יותר. בדו"ח שמגיש המקדם צריכה להיות רשימה של הקישורים החיצוניים שהושגו באותו חודש לאתר שלנו, מיהם האתרים המקשרים ומה הן מילות המפתח שנמצאות ב'אַנְקוֹר טקסט' (המינוח המקצועי לטקסט שמקשר לכתובת פנימית או חיצונית, ונראה ככה) של הקישור. ככל שהאתר המקשר חזק יותר, כך הקישור ייתן לאתר שלנו יותר כוח בעיני גוגל.

מיקומי מילות מפתח

ברשימת מילות המפתח שאותן אנו רוצים לקדם צריך להופיע מה היה מיקום המילים בחיפוש גוגל בתחילת הקידום, מהו המיקום הנוכחי ומה היה המיקום בדו"ח הקודם. הפרמטר הזה יעזור לכם מאוד להבין כמה האתר שלכם התקדם והאם הקידום יעיל. תוכלו למדוד את המיקום של מילת המפתח ביחס לחודשים קודמים וביחס לתחילת הקידום. אם יש שיפור במיקום המילים, הדבר מעיד על עבודת קידום איכותית, אך נסיגה במיקום צריכה לעורר שאלות.

נתוני גלישה וכניסות אורגניות לאתר

בדו"ח צריכה להיות רשימה מפורטת כמה כניסות היו לאתר בחודש האחרון, כמה כניסות היו בחודש קודם, כמה זמן בממוצע אנשים שוהים באתר, מהם העמודים עם כמות הגולשים הגבוהה ביותר ובאילו עמודים היו אחוזי נטישה גבוהים.

כל הנתונים האלו יעזרו לנו לנתח ולהבין מה עובד באתר ומה לא. לא כל הנתונים חייבים להופיע בדו"ח, אבל הם כן נתונים שמקדם אתרים מקצועי ייקח לתשומת ליבו ויפעל לשפר את האתר ולקדם אותו בצורה שיהיה נוח ואפקטיבי לגולש.

צפי ופעולות עתידיות

בכפוף לחוזה ולשלב הקידום שבו אנו נמצאים, הדו"ח צריך לפרט לאן פנינו מועדות הלאה. השורה הזאת יכולה הרבה פעמים לתת אינדיקציה על עבודת הקידום, ואם מיקומו של האתר התדרדר – לפעמים השורה הזאת יכולה להסביר את הסיבה.

איך נבין מהדו"ח אם העבודה באמת נעשית כראוי?

כמו שראינו, בדו"ח יש שני סוגי דיווחים: רשימת פעולות ונתוני גולשים באתר.

רשימת פעולות

רשימת הפעולות בדו"ח היא דבר שקל לנו לאמת. אנחנו בודקים האם התוכן החדש אכן עלה לאתר, האם הקישורים החיצוניים עובדים ולא שבורים, וכך לזהות האם כל פעולה שנכתבה בדו"ח אכן בוצעה.

אמנם יש פעולות טכניות שיותר קשה לנו לראות האם הן נעשו או לא, אבל גם אותן אפשר לוודא באמצעות עזרים שונים. לדוגמה, אם מקדם האתרים מספר לנו שהוא האיץ את מהירות הטעינה של עמוד מסוים, ניתן לוודא זאת באמצעות האתר הזה, וכן הלאה.

נתוני גולשים באתר

גולשים = כסף. לכן, נתוני הגולשים באתר יכולים להסביר לכם איך להרוויח יותר כסף. החלק הזה בדו"ח קידום האתרים מתייחס לכמות הגולשים באתר בחודש הנוכחי לעומת החודש הקודם, לזמן הממוצע של גולש בכל עמוד, ועוד. נתונים אלו יהיו מגובים בדרך כלל בצילומי מסך או מצגות מהאתרים שבהם ניתן לראות את הנתונים שמציג המקדם.

כמובן שגם כאן אל תתביישו לשאול את מקדם האתרים שאלות ולנסות לנתח יחד אתו את הדו"ח. אם כמות הגולשים באתר גדלה אבל לא קיבלתם יותר פניות או לידים, כנראה שמשהו לא תקין. בסופו של דבר גולשים אמורים להיות מתורגמים ללקוחות, ואם זה לא קורה – אסור להתעלם מזה, וצריך לבדוק אתו כיצד ניתן לשפר את יחס ההמרה; אולי כדאי להוסיף מודעת פופ-אפ? אולי צריך להעלות תוכן מעניין יותר? וכדומה.

מבט על שני סוגי הדיווחים האלו אמור להעניק לכם תמונה רחבה מספיק להבנת מצבו של האתר שלכם וכן לראות את התקדמותו עקב עבודתו של מקדם האתרים.

רוצים להבין את הדו"ח טוב יותר? ניתן לקבוע איתנו זמן שבו נלמד יחד את הדו"ח של מקדם האתרים שלכם ונבין יחד האם הוא אכן עושה עבודה טובה.

הפוסט מה צריך להכיל דו"ח קידום אתרים הופיע לראשונה ב-כוונת - קידום אתרים.

]]>
https://kavenet.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%9c-%d7%93%d7%95%d7%97-%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d/feed/ 0